Gemeente Breda

08-07-2002

Betonprint wint terrein

De gemeente Breda is weer gestart met het op diverse vluchtheuvels in Breda aanbrengen van betonprint, een dunne laag beton met een patroon van kinderkopjes. Vorig jaar is deze nieuwe methode op een aantal plaatsen in de stad toegepast als nieuw middel in de strijd tegen het onkruid. Vanwege het succes wordt ook dit jaar weer een groot aantal kruispunten en middengeleiders door de dienst Stadsbeheer voorzien van dit materiaal.

In de strijd tegen het onkruid heeft de gemeente Breda vorig jaar betonprint geïntroduceerd. Al eerder werden middengeleiders (vluchtheuvels) geasfalteerd of kregen een beplanting van bodembedekkers (sedummatten). Geen van de methoden bleek echt tot ieders tevredenheid. Het onkruid bleef ondanks alles opkomen maar ook de uiterlijke schoonheid ging er niet in alle gevallen op vooruit. En dus bleef men bij de dienst Stadsbeheer zoeken naar nieuwe vormen die wel succesvol zijn. En die is nu gevonden. Betonprint is een nieuwe vorm van verharding waarbij een dunne laag beton de bodem afdekt. In die betonlaag wordt een op bestrating lijkend patroon gestempeld. Het ziet er uit als kinderkopjes maar na het aanbrengen van de betonprint is onkruidgroei op deze vluchtheuvels onmogelijk.

Dit jaar wordt weer een groot aantal plaatsen in Breda aangepakt. Zo worden alle kruisingen en vluchtheuvels op de Dr. Struyckenstraat /Mastbosstraat tussen de Oranjeboomstraat en de rotonde bij de Roskam van betonprint voorzien. Maar ook de middengeleiders op de Haagweg/Dijklaan, Vincent van Goghlaan/Sluissingel, de Willem van Oranjelaan, de Groot IJpelaardreef/Mathenessestraat en de Zwijnsbergenstraat worden aangepakt.
Tot slot wordt de rotonde op de Ulvenhoutselaan/Allerheiligenweg in het printbeton gelegd.
Men is vorig week gestart met de Nieuwe Heilaarstraat/Zuilenstraat. Deze week wordt aan het kruispunt Dr. Struyckenstraat/Oranjeboomstraat gewerkt. Voor de bouwvakantie is het kruispunt Dr. Struyckenstraat/Verbeetenstraat nog aan de beurt. Op 12 augustus gaat men verder met het kruispunt Dr. Struyckenstraat/Heuvelbrink. Als het weer meewerkt zijn alle geplande kruispunten en middengeleiders eind oktober gereed. Omwonenden worden via Breda Berichten geïnformeerd.

Breda, 8 juli 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer I. Goedhart, elementmanager verharding van de dienst Stadsbeheer, telefoonnummer (076) 529 48 93.