Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 8-07-2002 Persbericht District Den Bosch

LASTIGE VROUW AANGEHOUDEN

Zondagavond is in een horecagelegenheid aan de Hooge Steenweg in `s-Hertogenbosch een 41-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie had al meldingen gekregen dat de vrouw op het NS Station reizigers lastig viel. Op de Visstraat zou de vrouw aan meerdere voorbijgangers haar borsten hebben laten zien. De politie trof haar aan in de horecazaak en constateerden dat zij ook daar haar borsten toonde aan de klanten. Bovendien pakte zij van een van de bezoekers een bestelde maaltijd van tafel en begon die op haar gemak op te peuzelen. De vrouw is ingesloten.

WINKELDIEFSTAL

Zondagmiddag is aan de Pensmarkt in `s-Hertogenbosch een 45-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch aangehouden nadat hij uit een winkel een fles Port had weggenomen. De winkelier hield de man aan en werd door de verdachte bedreigd. Hij dreigde de winkelier met de fles op het hoofd te slaan. Zo ver kwam het uiteindelijk niet en de verdachte is door de politie ingesloten en in verzekering gesteld.

AUTO WEG - AUTO TERECHT

Op de parkeerplaats aan de Limietlaan in `s-Hertogenbosch is zondagmiddag een groene bestelauto van het merk Toyota Hiace met het kenteken VX-ZH-58 ontvreemd. Vlak bij de plaats waar de auto is weggenomen vond de politie een grijze Volkswagen Golf aan die eerder op de dag was gestolen in Tiel. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde autodieven gaat.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Zondagavond is op de Rijksweg A50 onder Rosmalen een 35-jarige automobilist uit Oosterhout betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 6 uren.

DRIE JEUGDIGEN OPGEPAKT NA VERNIELINGEN

Zondagavond zijn aan de Lavendelweg in Vlijmen drie jongeren, 14,13 en 12 jaar opgepakt op verdenking van het vernielen van een aantal ruiten van een daar staande kas. Het drietal, respectievelijk afkomstig uit Haarsteeg, Vlijmen en Nieuwkuijk heeft bekend. Bovendien gaven zij toe in een aan genoemde straat gelegen leegstaande woning te zijn binnengedrongen en daar het nodige tegelwerk te hebben vernield. Het trio is na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

BELEDIGING

Vanmiddag is op de Oranje Nassaulaan in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch een 33-jarige man aangehouden. De auto van de man stond fout geparkeerd, reden waarom een medewerker van de dienst stadstoezicht een bekeuring uitschreef. De verdachte kwam daarop naar buiten en schold de betreffende medewerker uit voor kankerlijers en teringlijers.

DIEFSTAL RADIO

Een bij de politie bekende 40-jarige Bosschenaar liep vanmorgen over de Christiaan Huygensweg in zijn woonplaats. Hij was in het bezit van een geelkleurige radio, zoals die op bouwterreinen regelmatig gebezigd worden. De politie vermoedde dat de radio van diefstal afkomstig was en controleerde hem. Hij gaf toe de radio kort daarvoor te hebben weggenomen uit een in de Poststraat geparkeerd staande bestelauto. De Bosschenaar is vervolgens aangehouden.