Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3Com verdubbelt capaciteit IP-telefonieplatform

Maarssen, juli 2002 - 3Com heeft de capaciteit van het NBX-platform voor telefonie over IP-netwerken verdubbeld. Daarmee komt het maximale aantal IP-telefoonaansluitingen op 1.500 per vestiging. De capaciteitsuitbreiding kan met eenvoudig te implementeren soft- en hardware upgrades ook aan bestaande NBX-installaties worden toegevoegd.

Het 3Com NBX-platform is bij uitstek geschikt voor spraakcommunicatie over IP-netwerken - zoals internet - binnen organisaties met geografisch verspreide vestigingen. Het platform ondersteunt de recent geïntroduceerde 3Com eXpandable Resilient Networking (XRN) netwerktechnologie, waarmee gecombineerde spraak- en datanetwerken volledig worden geoptimaliseerd. Daarmee blijft Quality of Service (QoS) van zowel bedrijfskritische toepassingen als telefonie op hetzelfde netwerk, op een hoog niveau gewaarborgd.

Met de uitbreiding van de capaciteit van bestaanden en nieuwe NBX-telefoniesystemen onderstreept 3Com opnieuw zijn 'pay-as-you-grow' strategie waarmee bedrijven pas in capaciteit hoeven te investeren als die nodig is, en investeringen uit het verleden altijd gewaarborgd blijven.

De oplossingen voor IP-telefonie van 3Com zijn over de hele wereld verkrijgbaar via de 3Com NBX Voice Authorized Partners.

Over 3Com
3Com is een vooraanstaand leverancier van veelzijdige en gebruiksvriendelijke netwerk-oplossingen die bedrijven verbinden met medewerkers, klanten en leveranciers ? altijd en overal. Daarnaast is 3Com een toonaangevend leverancier van IP-platforms en toegangsinfrastructuren voor netwerkserviceproviders. 3Com werd in 1979 opgericht door een van de uitvinders van Ethernet, een technologie die ten grondslag ligt aan vrijwel alle lokale netwerken. Inmiddels heeft 3Com meer dan 360 miljoen netwerkaansluitingen geleverd. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Santa Clara, Californië. Voor meer informatie: www.3com.nl.



Ingezonden persbericht