Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 8 juli 2002, District Bergen op Zoom

Datum: 8/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Vernieling auto
Op maandag 8 juli deed een bewoner van de Arnold van Lieropstraat in Steenbergen aangifte van vernieling van zijn auto. Donderdagnacht zijn twee banden van zijn personenauto met een scherp voorwerp lek geprikt.

Diefstal raam
Op maandag 8 juli werd aangifte gedaan van diefstal van een raamkozijn. De diefstal vond plaats van een in aanbouw zijnde woning aan het Waterhoefke in Steenbergen.

TEAM WOENSDRECHT
Vernieling auto, dader gepakt.
Op zondagmiddag rond 15.00 uur zag een getuige een viertal jongelui bij een auto rondhangen op de carpoolplaats nabij de A4 / A58 in Hoogerheide. De getuige had gezien dat 1 jongeman over de auto heenliep. Het ging hier om een auto met een belgisch kenteken. De politie, die snel ter plaatse was, stelde een onderzoek in de omgeving in. Met behulp van de door de getuige opgegeven signalementen werden de vier jongemannen achterhaald en werden aangehouden terzake openlijke geweldpleging. Tijdens het onderzoek bekende de 19-jarige T.G. uit Hoogerheide de vernielingen te hebben aangericht. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auto bekrast
Zondagochtend werd een personenauto bekrast. De auto die geparkeerd stond aan de Anjer in Hoogerheide werd aan de achterzijde beschadigd.

Aanrijding
Zondagochtend omstreeks 10.00 uur vond er een aanrijding plaats op de rotonde aan de Putseweg / OLV ter Duijnenlaan in Ossendrecht. I.G. uit Ossendrecht verleende geen voorrang aan A.P uit BoZ die al op de rotonde reed. Beide auto's raakte beschadigd.

Diefstal ten nadele van goed doel.
Door de stichting " de Luchtballon" die ten behoeve van astmapatienten vakantiekampen organiseert in Ossendrecht werd aangifte gedaan van diefstal. De stichting heeft op diverse plaatsen, waaronder in winkels en
horeca-gelegenheden, kartonnen display's geplaatst. In deze display's kan men geld stoppen ten bate van deze stichting. Uit de display van een horecagelegenheid in Ossendrecht werd vorige week het ingezamelde geld weggenomen. Vanmorgen werd aangifte gedaan en de schade wordt geschat op circa 50 Euro. Dankzij getuigen heeft de politie goede hoop om de daders te achterhalen.

TEAM HALDERBERGE
Daders aangehouden van woninginbraken
In maart 2002 vonden er in Hoeven 9 woninginbraken in 1 nacht plaats. Zij vertoonden sterke overeenkomsten met elkaar. Door de aanhouding van een groep Roemenen door de politie Brabant Noord zijn er tussen de 350 en 400 woninginbraken opgelost. Onder deze inbraken bevonden zich de 9 woninginbraken in Hoeven. De benadeelden zijn door de wijkagent uit Hoeven persoonlijk in kennis gesteld van de aanhoudingen.

TEAM RUCPHEN
Vernieling toegangspoort
Op maandag 8 juli werd bij de politie aangifte gedaan van vernieling van de poort van een appartement aan de Trekvaart in Rucphen. Het afgelopen weekend hebben onbekenden de metalen poort uit het metalen kozijn gebroken en beschadigd. De schade bedraagt naar schatting enkele honderden euro´s.

Kledingcontainer in brand
Afgelopen weekend werd door de politie een brandje ontdekt in een kledingcontainer, naast de kerk op de Pastoor Bastiaansensingel in St. Willebrord. De brandweer werd gewaarschuwd. Om de brand te blussen was er voor 1600 liter water nodig. Enkele tientallen stuks kleding werd vernield. Niet bekend is wie het vuur heeft aangestoken.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Beachvolleybal toernooi
Op de Markt in Roosendaal werd dit weekeinde het beachvolleybal toernooi gehouden. De belangstelling voor dit evenement, mede door het mooie weer, was erg groot. Volgens de politie hebben zich geen incidenten voorgedaan en kan zij spreken van een zeer geslaagd evenement.

Bekeuring sluitingstijd
Zaterdagnacht werd een cafe aan de Rubenslaan in Roosendaal bekeurd. Het cafe hield zich niet aan de verplichte sluitingstijd van 02.00 uur.

Belediging medewerkster parkeerbeheer
Op 5 juli omstreeks 18.45 uur, werd een medewerkster van parkeerbeheer te Roosendaal bedreigd en beledigd.Dit alles vond plaats aan de Oliemolen in Roosendaal. De verdachte, de 21-jarige B.K uit Roosendaal, was het niet eens met een uitgeschreven bekeuring. Hij begon hierop beledigende opmerkingen te maken. De medewerkster van parkeerbeheer, voelde zich ernstig bedreigd en waarschuwde hierop de politie. Door de politie werd de verdachte aangehouden. De verdachte werd gehoord en is met een transactievoorstel van 500 Euro en een dagvaarding heengezonden. De medewerkster van parkeerbeheer heeft aangifte gedaan.5-tal fietsen gestolenIn het centrum van Roosendaal werden dit weekeinde een vijftal fietsen weggenomen. De eigenaren van de fietsen hebben allen aangifte gedaan bij de politie.

9 Inbraken in auto's
In het centrum van Roosendaal werd vrijdagavond en zaterdagnacht ingebroken in een negental auto's. Van de auto's werd een autoruitje ingegooid waarna de dader(s) het in (bijna) alle gevallen voorzien hadden op de autoradio/CD-speler. De inbraken vonden plaats aan de Oliemolen, de Hoogstraat, het Plataanhof, het Kadeplein, de Laan van Luxemburg, de Dunantstraat, de Boulevard, het Van Dregtplein en de Van Gilselaan.

Poging inbraak woning
In een woning aan de Admiraal Lonckestraat in Roosendaal werd in de nacht van zondag op maandag getracht in te breken. De dader(s) trachtte binnen te komen door een bloempot door de ruit te gooien. Hierop ging het alarm van de woning af. De bewoners, die boven lagen te slapen, schrokken hierdoor wakker. De dader(s) zijn niet binnengeweest. Er wordt niets vermist.