Simac Techniek NV

P E R S B E R I C H T

Veldhoven, 8 juli 2002

Op grond van de huidige onzekerheid in de financiële markten, maakt Simac Techniek NV vooruitlopend op de publicatie van de halfjaarcijfers op 4 september 2002 het volgende bekend.

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden heeft Simac Techniek het eerste halfjaar van 2002 afgesloten met een licht positieve cash-flow bij de kernactiviteiten (systeemintegratie en dienstverlening op het gebied van ICT en Industriële Elektronica & Automatisering). De in 2001 ingezette reorganisatie is conform plan en binnen de getroffen voorzieningen verlopen. Omdat de ICT-markt begin 2002 verder is teruggevallen en er nog geen reële verbetering in zicht is, zijn inmiddels beperkte nieuwe reorganisaties ingezet. Het betreft een reductie van in totaal circa 60 medewerkers in Nederland en België. Dit kan gerealiseerd worden binnen de ultimo 2001 getroffen voorzieningen.

Allied Data Technologies (DSL-technologie) lijdt momenteel door de internationale situatie in de telecommunicatie-markt nog steeds verlies. Mede hierdoor zal na aftrek van goodwill-afschrijving en rentekosten het netto resultaat van geheel Simac Techniek NV over het eerste halfjaar 2002 uitkomen op een beperkt verlies van ongeveer ¤ 4 miljoen (eerste halfjaar 2001: -/- ¤ 13 miljoen). De cash-flow bij dit resultaat bedraagt euro -/- 0,7 miljoen. De omzet over het eerste halfjaar 2002 zal naar verwachting op ¤ 94 miljoen uitkomen (eerste halfjaar 2001: ¤ 110 miljoen). Voor het tweede halfjaar 2002 wordt thans rekening gehouden met een gelijk tot licht verbeterd resultaat ten opzichte van het eerste halfjaar 2002.

Begin 2002 is de liquiditeit van Simac sterk verbeterd door de verkoop van het aandeel in Barconet. De huidige liquiditeitspositie is voldoende om in de behoefte van het tweede halfjaar 2002 te voorzien, tenzij de marktomstandigheden verder verslechteren. Het eigen vermogen van Simac zal naar verwachting op termijn versterking behoeven. Momenteel worden hiervoor de alternatieven uitgewerkt, zodat in het vierde kwartaal 2002 of het eerste kwartaal 2003 de juiste maatregelen getroffen kunnen worden.


---


Noot voor de redactie (

Simac Techniek NV