VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Stage Holding opent kantoor in Londen


- Wereldwijde synergie voor Joop van den Ende's live entertainment onderneming -

Stage Holding, de internationale live entertainment onderneming van Joop van den Ende, heeft haar positie in de Europese theaterhoofdstad Londen stevig verankerd door de opening van Stage Holding UK. De combinatie van dit nieuwe kantoor en de aankondiging hier binnenkort de - met diverse Tony Awards bekroonde - musical Contact van Susan Stroman uit te voeren, is een belangrijke strategische ontwikkeling voor de musical multinational.

'Londen vormt een cruciaal en interessant aspect van de internationale expansie van Stage Holding', aldus Joop van den Ende. 'De synergie tussen deze vestiging en het reeds bestaande Dodgers Stage Holding in New York is belangrijk. Het betekent een strategische positie in dé toonaangevende musicalsteden. In combinatie met het marktaandeel in Nederland en Duitsland is de onderneming nu prominent aanwezig in de vier belangrijkste musicallanden ter wereld. Stage Holding participeert al enige jaren in producties op het Londense West End. Voorbeelden van co-producties zijn: Tommy, Spend Spend Spend, Chicago, West Side Story, The Full Monty en Fosse, een show die dit najaar ook in Nederland te zien zal zijn.

Broadway
Sinds 1997 heeft de Stage Holding Group vijftien grote musicals geproduceerd op Broadway. De meest recente en royaal met Tony Awards overladen producties zijn 42nd Street, Urinetown en Into the Woods. Naast het kantoor in New York werden onlangs ook de plannen onthuld voor 'Dodger Stages', een theatercomplex met vijf kleinere zalen gelegen 'Off Broadway'.

Entertainment multinational
Stage Holding werd in 1998 opgericht door Joop van den Ende. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor zetelt op het Museumplein in Amsterdam, heeft wereldwijd ruim 3.000 werknemers en omvat alle aspecten van 'live entertainment'. Naast het produceren van theaterproducties en het exploiteren van diverse theaters in Nederland, Duitsland en recent in New York, is Stage Holding actief op veel gebieden van entertainment. Zo is Stage Touring verantwoordelijk voor special events, zoals de productie De La Guarda die binnenkort in Amsterdam en Berlijn te zien zal zijn en vallen ook Holiday On Ice en Wentink Events binnen de groep.

Informatie

Voor meer informatie over -de ontwikkelingen van- Stage Holding B.V. kunt u contact opnemen met Rob Huppertz (Manager PR & Voorlichting) via tel: 020-3052670, GSM: 06-51200486,
fax: 020-3052615 of per mail: rob.huppertz@stageholding.nl


08 jul 02 18:36