Provincie Overijssel

GS stellen zes ton beschikbaar voor uitvoering digitale projecten

Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel hebben besloten om voor 2002 ¤ 598.914,= subsidie toe te kennen aan de gezamenlijke bibliotheken in Overijssel voor de uitvoering van digitale projecten. Dit in het kader van het project 'stimulering digitaal netwerk openbaar bibliotheekwerk'.

De projecten moeten leiden tot een verdere ontwikkeling van een digitaal netwerk door bibliotheken. Het is de bedoeling dat de bibliotheken vooral aandacht besteden aan die groepen in de Overijsselse samenleving die de aansluiting bij de informatie- en communicatiesamenleving dreigen te missen.

Een van de projecten is bijvoorbeeld www.overijssel.nl. Dit is een geïntegreerde catalogus waarmee alle inwoners van Overijssel zowel thuis als in de bibliotheek gelijktijdig kunnen zoeken in de verschillende bibliotheekcatalogi. Een ander project is het opzetten van het zogeheten Familyweb, waardoor er goede internetcursussen worden gerealiseerd, ook voor op digitaal gebied 'kansarme' groepen.

Het project 'stimulering digitaal netwerk openbaar bibliotheekwerk' loopt van 1999-2003. In de eerste twee jaar lag de nadruk met name op productvernieuwing en een effectieve projectorganisatie. De komende twee jaren (2002 en 2003) ligt de nadruk vooral op implementatie en communicatie naar de Overijsselse burgers toe.

Een gedeelte van het budget voor 2002 is bestemd voor de ontwikkeling van thematische pleinen. Dit is een bedrag van ¤ 136.134,=. De Overijsselse Bibliotheek Dienst (OBD) is momenteel bezig met de technische ontwikkeling van de pleinen. Als die gereed is wordt bekeken hoe de inhoud van de pleinen moet worden ingevuld. Het gaat om pleinen voor zorg, welzijn en cultuur.

Bron: Petra Timmer , telefoon 038 425 23 18


© 08-07-2002 Provincie Overijssel