Gemeente Oosterhout

150.000 extra voor bouwplan Beiaard/Menorah

De Oosterhoutse gemeenteraad besloot onlangs een krediet van 150.000 inclusief btw extra beschikbaar te stellen voor aanpassing van het inrichtingsplan van de basisscholen Beiaard/Menorah op de huidige Menorah locatie. Met dit aangepaste inrichtingsvoorstel wordt grotendeels tegemoet gekomen aan de opmerkingen van degenen die een reactie hebben gegeven op het plan en de overige betrokkenen. Tevens stemde de raad in met het voorstel van b & w om een verklaring van geen bezwaar voor het bouwplan Beiaard/Menorah aan te vragen bij de provincie.

Zoals bekend is het de bedoeling dat voor beide scholen een zogenaamde twee-onder-een-kap huisvesting wordt gerealiseerd op de locatie van basisschool Menorah aan de Krijtenberg. In oktober vorig jaar nam de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit om het bouwplan mogelijk te maken en voor de bouw een bedrag beschikbaar te stellen van ruim
1.329.000. Het bouwplan heeft inmiddels ter inzage gelegen. Naar aanleiding daarvan is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze was vooral gericht op het inrichtingsplan voor de omgeving van de school: er zou een onveilige verkeerssituatie ontstaan voor het langzaam verkeer, er is niet voldoende parkeergelegenheid en de locatie voor het speelterrein van de school is niet juist. Burgemeester en wethouders hebben de zienswijze op een aantal punten gegrond verklaard en het inrichtingsplan aangepast.

Het aangepaste inrichtingsplan voorziet in de aanleg van een voetgangers- en fietsersbrug over de blauwgroene ader aan de zuidoostzijde van de school. Dit brengt aanpassingen aan de groeninrichting, riolering en openbare verlichting met zich mee.

Ook ligt het in de bedoeling om voor beide scholen een eigen speelterrein te creëren. Deze en andere - aanpassingen zijn echter niet mogelijk binnen het reeds gevoteerde krediet. Reden waarom b. en w. de raad vroegen om 150.000 extra beschikbaar te stellen.

Oosterhout, 8 juli 2002