Dienst Binnenstad Amsterdam


Werkzaamheden op de Dam

Vanaf 8 juli a.s. vinden er werkzaamheden plaats op de Dam. Er zullen op een beperkt aantal locaties reparatie- en onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Dit naar aanleiding van de herprofilering in 2001. Deze werkzaamheden vallen binnen de garantietermijn van de aannemer.

Eerste periode

De werkzaamheden vinden in twee periodes plaats. In de eerste periode van 8 tot en met 25 juli vinden werkzaamheden plaats tussen het Rokin en Damrak. Het doorgaande gemotoriseerd verkeer wordt via de trambaan omgeleid. Fietsers en voetgangers ondervinden niet veel hinder.

Tweede periode

Tijdens de tweede periode vanaf 26 augustus tot 13 september vinden er naast de werkzaamheden tussen Rokin en Damrak ook werkzaamheden plaats in de Paleisstraat, ter hoogte van het zebrapad bij de Nieuwezijds Voorburgwal. De Paleisstraat wordt dan afgesloten voor autoverkeer. De Kalverstraat blijft toegankelijk voor laad- en losverkeer. Voor fietsers en voetgangers zijn geen omleidingen noodzakelijk. Het openbaar vervoer zal enige hinder ondervinden.

De maatregelen worden tijdig op straat aangegeven door middel van verkeersborden.

In een later stadium vinden er nog enige aanpassingen plaats om het plein toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden. Hiervoor worden op dit moment plannen uitgewerkt.

Publicatiedatum: 4 juli 2002