Gemeente Someren



* Voorzieningen voor mensen met een laag inkomen ¤ 453.800,--
(1 miljoen gulden) gereserveerd voor de uitvoering van het gemeentelijk verkeersveiligheidsplan.

Terug

Voorzieningen voor mensen met een laag inkomen

De overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs brengt nogal wat kosten met zich mee. Vaak moet er een degelijke fiets gekocht worden, moet er goede regenkleding komen en dient er een grote boekentas te worden aangeschaft. Kosten die uit het eigen inkomen en de Wet Tegemoetkoming Studiekosten dienen te worden voldaan.

Categoriale vertrekking
De gemeente Someren is van mening dat dit voor mensen die langdurig een minimum-inkomen hebben, onvoldoende mogelijk is. Daarom is er voor de bijkomende kosten van de overstap van basisschool naar middelbare school vorig jaar een zogenaamde categoriale verstrekking in het leven geroepen. Deze categoriale verstrekking is er voor belanghebbenden (gezinnen en alleenstaande ouders met ten laste komende kinderen) die op 1 juli van het jaar van de overstap al tenminste 3 jaar overwegend (dat wil zeggen: gedurende minimaal 30 maanden) op het niveau van het sociaal minimum leven.

De verstrekking bestaat uit een geldbedrag van 181,51 per kind en dient bij de afdeling Sociale zaken van de gemeente te worden aangevraagd. De besteding van dat bedrag wordt niet getoetst; er hoeven geen rekeningen te worden overgelegd.

Meer informatie
Meer informatie over dit onderwerp wordt u graag verstrekt door de medewerk(st)ers van de afdeling Sociale zaken tijdens het open spreekuur, elke werkdag van 9.00 tot 11.00 uur.