Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 8 juli 2002

Dagelijkse berichten

Sappemeer: snelle automobilist raakt rijbewijs kwijt Een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela raakte zondagavond op de A7 bij Sappemeer zijn rijbewijs kwijt vanwege het met hoge snelheid rijden over de N33 en de A7. De man werd met 150 km per uur geklokt op de N33 bij Zuidbroek en reed met 180 km per uur over de A7. Hij werd bij Sappemeer aan de kant gezet en zijn rijbewijs ingevorderd.

Bellingwolde: dronken automobilist tegen boom
Op de Hoofdweg in Bellingwolde reed zondagavond een 27-jarige man uit Westerlee met zijn auto tegen een boom aan. De auto raakte totaal vernield en de bestuurder stapte ongedeerd uit de wagen. Hij bleek wel gedronken te hebben. De man blies een promillage van 1.4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Visvliet: spookrijder op N 355 onder invloed
Agenten die zondagnacht bij Visvliet op de N355 hadden postgevat na een melding dat er een dronken automobilist uit Friesland kwam rijden, zagen een 37-jarige man uit Drachten op de verkeerde weghelft rijden. Hij remde krachtig bij het zien van de politiewagen maar reed ook weer hard door op de verkeerde weghelft. De agenten konden de onder invloed zijnde Fries aan de kant krijgen. Op het bureau blies hij een promillage van 2.0 promille. Verder bleek de man te rijden terwijl hij een rijontzegging had. Proces-verbaal is opgemaakt.

Delfzijl: snelheidscontrole
Op het Zwet en de Hogelandsterweg werd zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In totaal werd van 210 voertuigen de snelheid gemeten. Zeven bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur.

Delfzijl: aanhoudingen voor vernieling
Een getuige waarschuwde zondagochtend de politie met de melding dat op de Oude Schans een reclamebord was vernield door een groepje jongens. Op basis van het opgegeven signalement werden drie jongen op het Commandentstplein aangehouden. Na onderzoek bleek een 23-jarige jongen uit Appingedam van het groepje het bord te hebben vernield. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en werd op vrije voeten gesteld.

Berichten stad Groningen komen zo dadelijk
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)