Korps: Flevoland, plaats: District Noord 8-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Hennepplantage ontmanteld
EMMELOORD - Na een melding zondagmiddag ging de politie naar een bedrijfspand op de Handelskade. Ter plaatse troffen agenten een hennepplantage aan. Het ging om ongeveer 680 hennepplanten. De politie nam alles, inclusief toebehoren, in beslag. De gemeente haalde het afval op. De politie heeft deze zaak nog in onderzoek.

Inbreker aangehouden
DRONTEN - De politie hield zondagnacht een 20-jarige inwoner van Dronten aan op verdenking van twee inbraken. Na een melding dat een inbreker nog in een school aan de Educalaan was, ging de politie ter plaatse. De agenten troffen de verdachte binnen aan en hielden deze aan. Tijdens fouillering van de 20-jarige, vonden de agenten een aantal ontvreemde voorwerpen uit de school. Ook een aantal blikjes frisdrank die vermoedelijk afkomstig waren van een pand op De Rede (de politie was daar eerder die nacht geweest in verband met inbraak), werd in beslag genomen. De inwoner van Dronten is geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten.

Easy Rider
DRONTEN - Van ongeveer 15 uur tot 21 uur op zondag hield de politie een Easy Rider controle in de gemeente. In totaal zijn 10 bromfietsen gecontroleerd. De politie hoefde slechts twee bekeuringen uit te schrijven, want verder hadden de bestuurders hun zaken in orde.

Alcohol
LELYSTAD - Surveillerende agenten zagen zondagavond een auto hard rijden op de A6. De agenten hebben snelheden van 155 km/u (gecorrigeerd) gemeten. Daarom hielden zij de bestuurder staande. Omdat zij vermoedden dat de 25-jarige Lelystedeling alcohol gedronken had, hielden zij hem aan. Op het bureau blies hij 380 ug/l (0,86 promille). De verdachte kreeg een rijverbod van 2 uur. De man is met twee processen-verbaal heengezonden.