Ingezonden persbericht


Stratus boekt succesjaar met fouttolerante windows 2000 servers

Openbare veiligheid en productiemarkten zijn zeer positief; Nieuwe Stratus ftServer-lijn niet beïnvloedt door recessie

Maarssen, 8 juli 2002 - Groeiende bezorgdheid over de openbare veiligheid en de paraatheid van hulpdiensten, gecombineerd met de mogelijkheid voor superieure uptime door middel van een laaggeprijsde server, creëerde een markt die zeer ontvankelijk was voor de eerste op Intel® processors gebaseerde, fouttolerante server voor Microsoft® Windows® 2000. De één jaar geleden geïntroduceerde reeks van Stratus® ftServers(tm) heeft zijn kracht bewezen in toepassingen voor computergestuurde vervoerscoördinatie, 112-contactcentra, bestandsbeheer en aanverwante activiteiten. Het domein van de openbare veiligheid is met 14% van het aantal bekende installaties, een van de sterkste markten voor deze voortdurend beschikbare servers gebleken.

De markt voor productiesystemen, een traditioneel niet erg sterke markt voor fouttolerante computersystemen, evenaarde voor wat betreft de verkoop van ftServer systemen de markt voor openbare veiligheid/hulpdiensten. De bankindustrie, een markt waarin Stratus van oudsher sterk vertegenwoordigd is, heeft ook hier een leidende positie verworven met 18,5% van alle bekende installaties, voornamelijk via toepassingen voor pinautomaten en elektronisch bankieren op basis van Windows 2000 servers.

"De introductie van nieuwe technologie op het moment dat de economische recessie de IT-uitgaven in een wurggreep had, was op zijn zachtst gezegd slechte timing", aldus David Laurello, president en COO van Stratus. "Toch trok de ftServer-lijn gedurende het eerste jaar tweemaal zo veel nieuwe klanten aan als enig ander nieuw product, dat in de geschiedenis van het bedrijf werd geïntroduceerd. Hoewel budgetten en projecten als sneeuw voor de zon verdwenen, vonden IT-winkels het idee van een platformonafhankelijke, fouttolerante server voor een aantrekkelijke prijs intrigerend genoeg om deze te testen voor kritieke Windows 2000 toepassingen."

Ook eindgebruikers kochten deze industriestandaard servers, voor toepassingen ter ondersteuning van de netwerkinfrastructuur, customer relationship management, switching/routing van communicatie, collaboration/messaging en management van logistiek, operationele activiteiten en productie. De servers werden vooral ingezet voor nieuwe Windows 2000 toepassingen of voor migraties vanuit geclusterde servers met Microsoft® Windows® NT besturingssystemen.

Geografisch gezien was de regio Azië/Pacifisch gebied, waar NEC, Hitachi en Toshiba optreden als OEM's voor Stratus, verantwoordelijk voor bijna de helft van de gerealiseerde verkopen van ftServers in het eerste jaar. De rest van de verkopen was nagenoeg gelijk verdeeld over de regio's Noord- en Zuid-Amerika en EMEA.

"Wereldwijd sloten meer dan 200 channel partners zich gedurende de afgelopen 12 maanden bij ons aan om ftServer systemen te verkopen, zij zijn dan ook voor een groot deel verantwoordelijk voor onze eerste successen", aldus Mariam Ganem, vice president Worldwide Sales Operations and Channels. "Zij kwamen al snel tot de conclusie dat de eenvoud die inherent is aan de installatie, de bediening en het beheer van de systemen, grote zakelijke voordelen zouden opleveren voor zowel hun klanten als voor henzelf."

"De klanten geven aan dat hun behoefte aan voortdurende beschikbaarheid toeneemt en voor hun ondernemingen nu zelfs een topprioriteit heeft", aldus Josh Anderson, product manager, Windows.NET Product Management Group van Microsoft Corp. "Klanten die zijn overgestapt op Windows 2000 Advanced Server via Stratus' ftServer systemen hebben duidelijk aangetoond dat hoge niveaus van beschikbaarheid, die ooit uitsluitend haalbaar waren door middel van dure mainframes of in eigen beheer ontwikkelde besturingssystemen, nu met dezelfde of zelfs een hogere betrouwbaarheid, tegen een fractie van de kosten kunnen worden gerealiseerd."

Stratus is de enige fabrikant van servers die werkelijk gerealiseerde cijfers bekendmaakt over de niveaus van "beschikbaarheid" van zijn producten op basis van door zijn klanten gerapporteerde service-incidenten. De ftServer Uptime MeterSM wordt dagelijks bijgewerkt en kan worden bekeken via de Stratus website op www.nl.stratus.com/uptime/ftserver.htm . De gegevens zijn gebaseerd op de operationele ervaringen over de afgelopen zes maanden. Voor wat betreft systeemkwaliteit heeft de reeks ftServers aangetoond een van de meest succesvolle te zijn in de 22-jarige historie van het bedrijf. Profiterend van tientallen jaren ontwikkelervaring op het gebied van fouttolerante technologie, zijn de prestaties van de ftServers even goed of zelfs beter dan die van de al langer geleden geïntroduceerde range Continuum® servers.

De Stratus ftServer-lijn betekende een hele nieuwe categorie servers, toen deze in juni 2001 met de introductie van de ftServer 5200 werd gepresenteerd. Deze werd in september gevolgd door het kleinere en goedkopere ftServer 3200 systeem. Stand-alone ftServer systemen draaien toepassingen zonder noodzakelijke modificaties op het Microsoft® Windows® 2000 Advanced Server besturingssysteem, kunnen snel worden geïntegreerd in de IT-infrastructuur en vereisen weinig tot geen inzet van mankracht voor ondersteuning van de dagelijkse activiteiten, het systeembeheer of het onderhoud. ftServer systemen bieden de hoogste niveaus van beschikbaarheid binnen de branche en ongeëvenaarde betrouwbaarheid om te voldoen aan de toenemende behoefte aan uptime van het systeem en 24 x 7 beschikbaarheid van de toepassingen.

Over Stratus Technologies
Stratus Technologies, dat werd opgericht in 1980, ontwerpt, verkoopt en ondersteunt fouttolerante voor ondernemingen waarvoor ononderbroken verwerking, bedrijfscontinuïteit en betrouwbaarheid belangrijk zijn. Via zijn 24-7 Technologies Division verleent Stratus bovendien aan andere fabrikanten wereldwijd licenties op technologie die ononderbroken verwerking garandeert via op Intel-processors gebaseerde platforms. Stratus is door FORTUNE magazine in 2002 genoemd als een van de "FORTUNE® 100 Beste bedrijven om voor te werken" en door Upside magazine als een van de "UPSIDE Hot 100 voor 2002." Stratus is een Amerikaanse Microsoft Gold Certified Partner. Ga voor meer informatie naar .

Stratus heeft voor geïnteresseerden in de ftServer-lijn een gratis informatienummer opengesteld: 0800-FTSERVER.

# # #

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: +31 (0) 20 530 43 45
E-mail:

Bezoek ook de Stratus website op voor een actueel overzicht van persberichten.
© 2002 Stratus Technologies Bermuda Ltd. Alle rechten voorbehouden. Stratus® en Continuum® zijn gedeponeerde handelsmerken van Stratus Technologies Bermuda Ltd. ftServer(tm) en het Stratus Technologies logo zijn handelsmerken van Stratus Technologies Bermuda Ltd. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.