Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Man gewond

WOERDEN In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli is een man met zijn snorfiets ten val gekomen en zwaar gewond geraakt.

Rond 01.50 uur reed een 41-jarige man uit Linschoten met zijn snorfiets over de Van der Valk Boumanlaan, komende uit de richting van het station en gaande in de richting van de Polanen. Vermoedelijk heeft hij met de voorwiel van zijn snorfiets de stoeprand geraakt en is vervolgens ten val gekomen.

Het slachtoffer is met hersenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Man beroofd

WOERDEN In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli is een jongeman met geweld van zijn GSM beroofd.

Rond 02.00 uur liep een 19-jarige jongeman uit Nieuwegein over de Utrechtsestraatweg. Hij ging daar op de grond tegen een lantaarnpaal zitten en belde via zijn GSM iemand. Terwijl hij op de grond zat, kwam plotseling een man naar hem toelopen. De man stompte hem meerdere malen in het gezicht en pakte zijn GSM af. Daarna stapte de verdachte in een lichtkleurige klein model auto en reed weg.

Het slachtoffer hield aan de beroving een blauw oog, enkele bulten op zijn hoofd, een kapotte lip en een vermoedelijk licht gekneusde neus en elleboog op. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar deze gewelddadige straatroof.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen, bureau Woerden op telefoonnummer 0900-8844.

Bloeding

VINKEVEEN Op zondag 7 juli heeft een man bij een val een ernstige bloeding opgelopen.

Rond 14.40 uur was een 36-jarige man uit `s-Heerenberg op een boot met werkzaamheden bezig. Het vaartuig lag aangemeerd aan de Herenweg. Bij de werkzaamheden kwam de man ten val en viel door een ruit heen. Daarbij liep hij diepe verwondingen aan zijn linkerhand op, waardoor hij veel bloed verloor.

Een omstander hield een slagader in de arm dichtgedrukt, waardoor het bloeden kon worden geremd. Het slachtoffer is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Snelkraak

HARMELEN In de nacht van zondag 7 op maandag 8 juli is een snelkraak gepleegd. Eén verdachte kon worden aangehouden.

Rond 00.40 uur zagen politiemensen een bestelbus op het trottoir bij een winkel staan. Zij zagen dat enkele gemaskerde mannen vanaf de winkel naar de bestelbus en vervolgens naar een auto liepen. Een politieman parkeerde zijn dienstauto voor de auto van de verdachten. Op het moment dat politiemensen de verdachten aan wilden houden, reed de bestuurder van de verdachte auto tegen de politiewagen op. Twee politiemensen zagen zich vervolgens genoodzaakt hun vuurwapen te trekken. De verdachten slaagden er toch in met hun auto achteruit te rijden en wisten weg te komen. Door de schade aan de politiewagen, moesten de politiemensen de ingezette achtervolging staken.

Een politieman zag de verdachte auto even later in Woerden rijden. Hij zag dat zich op dat moment één persoon in de auto bevond. Deze man, 23 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werd aangehouden. De auto werd in beslag genomen.

Bij de winkel aan de Kalverstraat bleek een snelkraak te zijn gepleegd. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.