Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 8-07-2002 Verkeershandhavingsteam
persbericht 10.20 uur

Afgelopen weekeinde werd op diverse plaatsen in Maastricht en het Heuvelland gecontroleerd. Snelheidscontrole in Hilleshagen toonde aan dat 15% van de bestuurders de maximum snelheid van 50 km/h overtrad. De controles in het Heuvelland vinden plaats in het kader van het terugdringen van de verkeersoverlast in de weekeinden. Dit geldt speciaal ook voor de onveiligheid welke door sommige motorrijders wordt veroorzaakt.
Op de Cabergerweg in Maastricht was het overtredingspercentage zelfs 25 %. Uitschieter op deze locatie was een persoon die 110 km per uur reed in plaats van de toegestane 50 km/h.
Bij wegwerkzaamheden op de N281 (ter hoogte van Simpelveld) is tijdelijke een maximum snelheid van 50 km/h ingesteld. Een der bestuurders reed hier echter met een snelheid van 186 km/h aan voorbij.

Opvallend is wel dat bij de controles bleek dat door ca 90% van de inzittenden van personenautos de veiligheidsgordel werd gedragen.

En passant werd door een der controleurs tijdens zijn werkzaamheden een autobrandje geblust. De eigenaar van deze auto had zijn defecte uitlaat met een handdoek gerepareerd. Door de hitte van de uitlaat vatte deze vlam, waarna een deel van de auto in brand raakte.