Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 8-07-2002
persberichten maandagmorgen 8 juli 2002 Bert Visser 0651 - 0 611629 0592 - 381183

Twee gewonden aanrijding Zuidveld

ZUIDVELD - Een 55 jarige automobilist en diens 51 jarige echtgenote zijn zondagmiddag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Ze waren betrokken bij een verkeersongeval op de Tilbrugstraat in Zuidveld bij Westerbork.

Op het moment dat ze bij de brug in Zuidveld linksaf wilden slaan om het parkeerterrein van een restaurant op te rijden werd hun auto ingehaald door een auto bestuurd door een 43 jarige man uit Hoogeveen. Beide autos belandden links en rechts van de weg in de sloot. De man uit Hoogeveen kwam met de schrik vrij.

Gewonde op N32

HAVELTE - Bij een verkeersongeval op de N32 bij Havelte is zondagmiddag een 21 jarige automobilist uit Drachten gewond geraakt. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Volgens verklaringen van getuigen was de man, toen hij aan het inhalen was plotseling naar rechts gereden . Hij raakte daarbij de aanhangwagen van een auto bestuurd door een 38 jarige vrouw uit Cuyk. Volgens de man uit Drachten was het hem plotseling zwart voor de ogen geworden. Hij zei zich niets van het ongeval te kunnen herinneren. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Huiven trailers opengesneden

COEVORDEN - Bij een transportbedrijf aan De Mars In Coevorden zijn het afgelopen weekeinde de huiven van 9 trailers opengesneden. De vernieling werd zondagmiddag ontdekt. Voor zover kon worden nagegaan was er niets uit de trailers gestolen.

Woninginbraak Nieuw Schoonebeek

NIEUW SCHOONEBEEK - Bewoners van een huis aan de Europaweg in Nieuw Schoonebeek ontdekten zondagnacht bij thuiskomst dat er in hun woning was ingebroken. Het raamijzer van een niet afgesloten doucheraampje was vernield.

Uit de woonkamer is een digitale fotocamera gestolen. Verder was de hele woning doorzocht.

Sigaretten weg na snelkraak

BEILEN - Met een in Beilen gestolen auto hebben onbekenden zondagnacht de toegangsdeuren geramd van tankstation aan de Stationslaan in Beilen. Uit de kiosk is de hele voorraad rookwaar gestolen. De juiste hoeveelheid moet nog worden vastgesteld. De auto waar mee het station is geramd, bleek te zijn gestolen bij een woning aan de Vos van Steenwijklaan in Beilen.

Bijzonder Golfje gestolen

DALEN - Bij een woning aan de Korenmolen in Dalen is zondagavond een race uitvoering gestolen van een VW Golf GTI. De auto, niet met de sleutel kon worden gestart beschikte over een twee liter krachtbron en had rondom lichtmetalen velgen. De politie onderzoekt de diefstal.

Telefoonnummer gewijzigd

ASSEN - Het telefoonnummer van politievoorlichter Bert Visser is m.i.v. vandaag, maandag 8 juli 2002 gewijzigd in

0592 - 383383