Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-07-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 12.30 u) Maandag, 8 juli 2002

District Kerkrade

Kerkrade; dure belediging
De politie heeft afgelopen zondagmorgen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 27-jarige man uit Heerlen bekeurd met een boete van 220,- Euro. De Heerlenaar lag zondagmorgen op de Kapellaan op een stoel onder een overkapping te slapen. De gewaarschuwde politie kreeg hem maar met moeite wakker waarop de politie aanwijzingen kreeg dat hij flink onder invloed was. Hij wilde desgevraagd ook zijn naam niet zeggen en uitte op enig moment allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. Naast de opgelegde boete kreeg de Heerlenaar ook een dagvaarding uitgereikt, dit voor het geval hij de boete niet kan of wil betalen.

Vaals; aanrijding
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 16.15 uur vond op de Epenerbaan in Vaals een aanrijding plaats tussen twee motor-bestuurders. Als gevolg van de aanrijding reed een motorbestuurder samen met een duo-passagier met motor de berm af, door het prikkeldraad. Deze bestuurder met duo-passagier (red; nadere/precieze persoonsgegevens wel bekend bij politieagenten/verbalisanten, doch nog niet bij stafbureau voorlichting bekend) kwamen ten val en raakten gewond. De duo-passagier werd met knieletsel en de motorbestuurder met een gebroken schouderblad, twee gebroken ribben en een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Mechelen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen zondagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden op de Hilleshagerweg in Mechelen (Gulpen/Wittem). Totaal werden 360 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 59 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50 km p/u) overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km p/u.