Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-07-2002
Persberichten district Heerlen (RKey 12:30 uur) Maandag, 8 juli 2002

District Heerlen

Heerlen; verdovende middelen
De politie die afgelopen zondagamiddag op de kruising Honigmanstraat/Dautzenbergstraat in Heerlen tussen een aantal personen een drugsdeal vermoedde, greep dan ook meteen in. Daarop liep het groepje personen uit mekaar en verspreidde zich snel. Op de Saroleastraat wist de politie een 23-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aan te houden. Die had snel een zakje laten vallen waarin later totaal ruim zes gram verdovende middelen (heroine en crack) bleken te zitten. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Maastricht. Die wordt verdacht van gevaarlijk/roekeloos rijgedrag met zijn auto afgelopen zondagnamiddag/avond omstreeks 17.30 uur op het Homerusplein in Heerlen (met hoge snelheid het Homerusplein te zijn opgereden, met piepende en rokende banden een bocht te hebben gedraaid etc.), waarbij hij vervolgens de macht over het stuur was kwijtgeraakt en met de auto tegen een parkeermeter was gebotst. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen/Hoensbroek/Klimmen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen zondag radarsnelheidscontroles gehouden op diverse locaties. Op de Schelsberg in Heerlen controleerde de politie totaal 408 voertuigbestuurders. Totaal 74 voertuigbestuurders overschreden de terplaatse geldende maximumsnelheid. Totaal 84 voertuigbestuurders reden te snel / overschreden op de Juliana Bernhardlaan in Hoensbroek de terplaatse geldende maximumsnelheid. Hier controleerde de politie totaal 491 voertuigbestuurders. In Klimmen, op de Klimmenderstraat controleerde de politie totaal 400 voertuigbestuurders. Daarvan reden totaal 27 voertuigbestuurders te snel / overschreden de terplaatse maximaal geldende snelheid. Alle geflitste snelheidsovertreders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Voerendaal; bloedproef
Afgelopen zondagavond /afgelopen nacht omstreeks middernacht kreeg de politie van alerte getuigen een melding dat op de Heerlerweg in Voerendaal een kennelijk onder invloed zijnde man in zijn auto kwam aangereden, even was uitgestapt en vervolgens weer wilde wegrijden. De politie die snel terplaatse ging trof er inderdaad bij een auto een 44-jarige man uit Aken (D) aan waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat de Duitser kennelijk onder invloed was. Getuigen bevestigden bij de politie dat hij in de auto had gereden. De verdachte werd aangehouden op verdenking van het onder invloed besturen van een auto. Omdat een blaastest mislukte heeft de politie een bloedproef van de verdachte afgenomen. Daarnaast zag de politie dat de auto van de verdachte aanrijdingschade had. De politie onderzoekt nog of de verdachte met zijn auto in de omgeving mogelijk een aanrijding heeft gehad en daarna is door/weggereden. De politie heeft de auto voor nader onderzoek inbeslaggenomen en heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. De politie stelt een nader onderzoek in.