Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 8-07-2002 Mediaberichten 8 juli (12.15 uur)

Inbrekers aangehouden

BLERICK In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen van 36 jaar uit Venlo en 27 jaar uit Blerick aangehouden op verdenking van inbraak in een café aan het Antoiniusplein. Eén van de daders (de 36-jarige man) kon al snel na de inbraak op de Koninginnesingel worden aangehouden. Hij was in het bezit van een gedeelte van de buit die uit het café was gestolen. Na wat verder onderzoek kon ook de tweede man worden aangehouden. Daarbij is onder andere een gestolen kluis aangetroffen. Beide mannen zijn inverzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Schennispleger aangehouden in zwembad

WEERT De politie heeft zondagmiddag een 37-jarige man uit Heythuysen aangehouden op verdenking van schennispleging in een zwembad. Volgens verschillende getuigen toonde de man verschillende keren zijn geslachtsdeel aan kleine kinderen in het zwembad. Hierop werd de politie gebeld die de man overnam van het badpersoneel. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld.

125 bekeuringen bij verkeerscontroles

HORST Bij verschillende verkeerscontrole in Horst heeft het Verkeershandhavingsteam zondagmiddag en avond 125 mensen bekeurd. 104 bekeuringen waren er voor mensen die te hard reden. Op de Venloseweg was de hoogste snelheid 75 km/u waar 50 km/u mag worden gereden en op de Stationsstraat was de hoogste snelheid 105 km/u waar 80 km/u mag worden gereden. Verder zijn er 16 automobilisten bekeurd die geen autogordel gebruikten en 4 bromfietsers die geen helm droegen. Verder kreeg een bromfietser nog een bekeuring omdat hij geen gele plaat op zijn bromfiets had.