FENIT

Keurmerk voor ICT-leveranciers in het onderwijs

02-07-2002 Nederland~ICT en Stichting ICT op School gaan samen een keurmerk ontwikkelen voor leveranciers van ICT-producten en -diensten aan scholen voor primair en voortgezet onderwijs. Hierover ondertekenden beide organisaties op 2 juli 2002 een intentieverklaring.

Nederland~ICT en Stichting ICT op School zijn van mening dat scholen effectiever en efficiënter gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van ICT. Ook hebben scholen in het primair en voortgezet onderwijs vaak behoefte aan meer transparantie in het aanbod op ICT-gebied. Daarnaast hebben ICT-bedrijven behoefte aan meer bundeling, samenhang en transparantie in de vraag van scholen.

Om aan beide knelpunten tegemoet te komen en zo de inzet van ICT in het onderwijs te stimuleren, willen beide organisaties een keurmerk ontwikkelen. Dit keurmerk is bedoeld voor alle ICT-bedrijven die leveren aan scholen in het primair en voortgezet onderwijs.

Voor de verdere uitwerking van de ideeën rond het keurmerk wordt een gezamenlijke commissie in het leven geroepen, die twee taken krijgt: o De commissie stelt criteria op voor bedrijven in de ICT-branche om in aanmerking te komen voor het keurmerk;
o De commissie onderzoekt de oprichting van een toetsende instantie die vaststelt of bedrijven die in aanmerking komen voor het keurmerk (blijven) voldoen aan de voornoemde criteria. De criteria vormen het referentiekader van deze toetsende instantie.

Het is de bedoeling, dat het keurmerk binnen zes maanden gerealiseerd wordt. Het initiatief wordt ondersteund door Stichting Kennisnet en Nationaal Platform Onderwijs en Informatiesamenleving.

copyright FENIT 2002

Ga terug