Gemeente Nuth


A76 een complex verhaal

Vorige week publiceerden wij het verzoek om Vrijstelling artikel 19 lid 1 WRO van de reconstructie infrastructuur nabij de op- en afrit A76. Dit verzoek is binnengekomen van de Provincie Limburg voor werkzaamheden in verband met de realisering van de tijdelijke verkeersmaatregelen nabij de op- en afritten van de A76.

De uitbreiding van de A76 zal zeker met het oog op de toekomst, voor onze gemeente een ingrijpende gebeurtenis zijn. Rondom de plannen zijn meerdere partners betrokken: Rijkswaterstaat, de Provincie Limburg en diverse gemeentes. Naast deze verschillende medespelers zijn er ook andere ontwikkelingen die een rol spelen of een rol kunnen spelen. De eventuele komst van McDonalds, de aanleg van een fietspad, de openbaarheid van het Daelderpad en de komst van het Zorgpension. Allerlei ontwikkelingen die raakvlakken met elkaar hebben en die het alleen maar complexer maken. Niet alleen de direct omwonenden hebben belang aan een stuk duidelijkheid, maar iedereen heeft er belang bij om te begrijpen wat dit complexe verhaal inhoudt. Op korte termijn wijzen we u op de genoemde Vrijstelling die vanaf 4 juli 2002 vier weken ter inzage liggen. Op lange termijn zullen we na de zomervakantie een datum prikken en een informatiebijeenkomst organiseren. Bij deze bijeenkomst zal zeker Rijkswaterstaat aanwezig zijn omdat zij het project van de A76 leiden.

Meer informatie over de A76, het Meest Milieuvriendelijke Alternatief en de verdere procedure staat in de zojuist verschenen nieuwsbrief A76 kijker. Abonnees en insprekers krijgen deze automatisch toegestuurd. Belangstellenden kunnen zich hierop abonneren door te bellen met het secretariaat van projectbureau A76, tel 043-3294905 of door een bericht met adresgegevens te e-mailen naar info-A76@dlb.rws.minvenw.nl

De Reactienota en A76 kijker kunnen worden ingezien op de gemeentehuizen van Beek, Heerlen, Nuth, Schinnen, Sittard-Geleen, Stein en Voerendaal.