Gemeente Nuth


Gemeente Nuth heeft nieuwe glasbakken

Na meer dan tien jaar dienst te hebben gedaan, waren de oude stalen glasbakken dringend aan vervanging toe. Ze pasten niet meer in het huidige straatbeeld en waren soms ronduit slecht onderhouden. Bovendien maken de nieuwe glasbakken het wel mogelijk kleurloos en gekleurd glas te scheiden.

Sinds 1 juli wordt op verscheidene plaatsen in de gemeente Nuth het straatbeeld gesierd door nieuwe glasbakken. De fraaie, eigentijdse vormgeving en de degelijke afwerking werken stimulerend op het gescheiden aanleveren van kleurloos (wit) en gekleurd (groen/bruin) glas.

Ook de leerlingen van basisschool De Bolster hebben al volop gebruik gemaakt van de nieuwe glasbak. Traditioneel werd de laatste schooldag gebruikt om grote schoonmaak te houden. De school werd uitgekamd en het aangetroffen afval werd gescheiden afgevoerd. Het glas werd verdeeld in gekleurd en kleurloos glas en door Rick Collaris, Nadine Krux en Joëlle Heiligers in de nieuwe glasbak gedeponeerd. Ze werden hierbij geholpen door meester Jos Hermans en de wethouder van Milieu, Leon Pansters.

Goed voor het milieu
De kinderen vinden het scheiden van gekleurd en kleurloos glas een leuk karweitje en een kleine moeite. Het scheiden is belangrijk want van gekleurd afvalglas kan de glasfabriek namelijk niet zomaar nieuw kleurloos glas maken. Dit gaat ten koste van verse grondstoffen en gepaard met dure milieubelastende reinigingsprocessen. Door afvalglas op kleur gescheiden in te zamelen, wordt dit overbodig en is scheiden van afvalglas gunstig voor het milieu.

Goed voor uw portemonnee
Omdat op kleur gescheiden glas een hoogwaardiger grondstof is voor de glasindustrie levert het ook meer geld op. Dat is ook in uw voordeel, want dankzij deze hogere opbrengsten kan de stijging van de afvalstoffenheffing voor een deel gecompenseerd worden. Kortom: door actief mee te werken aan het scheiden van de twee soorten glas levert u niet alleen een bijdrage aan het milieu maar ook aan uw eigen portemonnee. Doen dus!
De Bolster en wethouder Pansters scheiden glas.

De Bolster en wethouder Pansters scheiden glas.

De Bolster en wethouder Pansters scheiden glas.