Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 8-07-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.35 uur) Maandag 8 juli 2002

Geleen, snelheidscontroles
:
Op zondag 7 juli 2002 hebben in Geleen op drie verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze snelheidscontroles vonden tussen 11.30 en 16.00 uur plaats op de Rijksweg Zuid, de Spaubeeklaan en de Oranjelaan. In het totaal werd van 1772 motorvoertuigen de snelheid gecontroleerd waarvan 191 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Grevenbicht, paardenstal uitgebrand:
Zondagmiddag 7 juli 2002 is een in het veld langs de Weg op het Gericht staande paardenstal in vlammen opgegaan. De eigenaar van de stal bemerkte zondagmiddag omstreeks 16.00 uur dat op de plaats waar de paardenstal gestaan had alleen nog wat steigerpijpen rechtop stonden. Het dak bestaande uit golfplaten en de wanden van hout waren in zijn geheel verbrand. De resten waren nog aan het nasmeulen. Enkele in de directe nabijheid staande bomen liepen door de hitte forse brandschade op. Bij onderzoek van de politie bleek dat er sprake was van een brandstichting. Er werden nog smeulende resten van papier aangetroffen. De 59 jarige eigenaar van de paardenstal heeft bij de politie aangifte van de brandstichting gedaan.

Sittard, autos gestolen bij woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaats gevonden in een woning aan de Geuweg te Sittard. De inbrekers verschaften zich in de nachtelijke uren de toegang tot de woning door de schuifpui aan de achterzijde van de woning te forceren. Uit een aangetroffen handtas werd een beurs weggenomen met daarin ruim 200 euro, alsmede twee mobiele telefoons en de sleutels van een bestel- en een personenauto. Beide voertuigen werden daarop voor de woning weggenomen. De inbraak werd maandagmorgen ontdekt waarna de bewoners van de inbraak en de diefstal bij de politie aangifte deden.