Ingezonden persbericht

Unisys ES7000-gebruikers profiteren optimaal van prestaties Itanium 2

Stapsgewijze migratie biedt snellere databases en beschermt gedane investeringen

Schiphol-Rijk, 8 juli 2002 - Door gebruik te maken van de ES7000 Enterprise Server van Unisys profiteren bedrijven optimaal van de substantiële prestatieverbetering die wordt geleverd dankzij de nieuwe Itanium 2-processor van Intel. Bij de introductie van de nieuwe Itanium 2-processor adviseert Unisys een stapsgewijze aanpak bij de migratie naar een 64-bit architectuur.

De sterk schaalbare Unisys ES7000 Enterprise Server biedt een uitstekende omgeving voor de consolidatie van veel en grote databases. Genoemde consolidatie biedt een goed uitgangspunt voor het vereenvoudigen van het beheer van deze databases. Als aanzet voor de migratie naar een 64-bit architectuur adviseert Unisys te beginnen met de migratie van de database. Zo profiteren de gebruikers meteen van de indrukwekkende prestaties van de nieuwe Itanium 2-processor en blijven de gedane investeringen in de bestaande 32-bit applicaties beschermd.

De migratie naar de 64-bit versie van SQL Server 2000 is even eenvoudig als het opbrengen en toevoegen van een database. Zowel de 32- als de 64-bit versie van SQL Server 2000 maken immers gebruik van dezelfde codebasis en on-disk databaseformaat. Dit vereenvoudigt de migratietaken van databasebeheerders en maakt de gebruikersdatabases geschikt voor een direct gebruik van 64-bit applicaties.

"Het gemak van databasemigratie, zoals ondersteund door de Unisys ES7000, faciliteert een snelle adoptie van de Itanium-processor", zegt Mike Fister, Senior Vice-President en General Manager van Intel Enterprise Platform Group. "Gebruikers profiteren van de eenvoud, schaalbaarheid en flexibiliteit die eigenlijk alleen in mainframe-omgevingen wordt geboden, met de prestatie en toegevoegde waarde van de Intel-architectuur."

De Unisys ES7000 is de enige server die Microsoft-technologie ondersteunt voor grote databases die meer dan acht processoren nodig hebben. De server biedt het capaciteits- en prestatieniveau zoals men kent van mainframes en dat vereist is om zeer grote OLTP- en business intelligence-databases te gebruiken. Door te voorkomen dat de grote database moet worden 'verdeeld' over diverse, geclusterde commodity-servers, kunnen bedrijven de responsetijd van databases optimaliseren, terwijl de kosten voor beheer, voeding en vloerruimte worden geminimaliseerd.

"Klanten van Unisys kunnen op Itanium-2 gebaseerde server-kracht inzetten waar deze het meest nodig is en het eenvoudigst te realiseren is - bij de database", zegt Kees Zijlstra, marketing manager van Unisys. "De klant kan dan zelf de snelheid van het migratiepad bepalen, terwijl direct kan worden geprofiteerd van het prestatieniveau van deze nieuwe en veelbelovende technologie."

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De medewerkers van Unisys combineren expertise in systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur, servertechnologie en consulting met een consistente en praktijkgerichte aanpak. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.nl

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Julia Vonno
Tel: 030 - 656 50 70
E-mail: julia@lvtpr.nl