Amsterdam, 8 juli 2002

Benoemingen Raad van Bestuur Delta Lloyd NV

De Raad van Commissarissen van Delta Lloyd NV heeft de heren mr. R.L.M. (Rob) Hillebrand (46) en P.K. (Paul) Medendorp (47) per 1 januari 2003 benoemd tot leden van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd NV. De heer drs. C.H. (Chris) Tesselhoff (61) zal wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd per 1 april 2003 zijn functie als lid van de Raad van Bestuur neerleggen.

Rob Hillebrand is sinds 2000 directievoorzitter van OHRA verzekeringen, de directe divisie van het Delta Lloyd concern. Rob Hillebrand heeft in zijn 20-jarige loopbaan bij Delta Lloyd een zeer ruime managementervaring opgedaan.

Paul Medendorp is sinds 1999 directeur van Delta Lloyd Deutschland, sinds 1 januari 2001 als directievoorzitter. Eerder richtte hij zich als directeur op de commerciële aspecten van het Levenbedrijf van Delta Lloyd. Paul Medendorp maakte na enkele jaren in het internationale hotelmanagement gewerkt te hebben in 1983 de overstap naar de verzekeringsbranche. Hij is sinds 1994 in dienst van Delta Lloyd.

Over de portefeuilleverdeling binnen de vernieuwde Raad van Bestuur, waarvan naast Rob Hillebrand en Paul Medendorp ook bestuursvoorzitter drs. N.W. (Niek) Hoek (45) en mr. P.J.W.G. (Peter) Kok (48) deel uit blijven maken, zal in een later stadium bericht worden.

Benoemingen divisievoorzitters

De heer F. (Frank) Blankers (45) zal vanaf 1 september 2002 in dienst treden van OHRA, waar hij per 1 januari 2003 de voorzittershamer zal overnemen van Rob Hillebrand. Frank Blankers beschikt over een ruime ervaring in de financiële dienstverlening onder meer als directievoorzitter particulieren bij Centraal Beheer en eerder bij AEGON en Avero. Momenteel is Frank Blankers lid van de Kerndirectie van Achmea Particulieren.

De heer drs. J.F. (Frans) van de Veer (52), thans directievoorzitter van Delta Lloyd Asset Management zal per 1 september toetreden tot de directie van Delta Lloyd Deutschland, waar hij per 1 januari 2003 Paul Medendorp zal opvolgen als directievoorzitter.
Als opvolger van Frans van de Veer als directievoorzitter Delta Lloyd Asset Management, is per 1 september 2002 de heer drs. J.P. (Jaco) Aardoom RBA (42) benoemd.
Hij zal samen met de heer A.H. (Alex) Otto (42) die benoemd wordt tot directeur beleggingen het directieteam vormen. Beide heren maken reeds deel uit van het directieteam van Asset Management. Jaco Aardoom als directeur beleggingen OHRA en Alex Otto als directeur aandelen Delta Lloyd.

Alle bovenstaande benoemingen zijn onder voorbehoud van instemming van de betrokken toezichthouders en overlegorganen.

Informatie voor de Redactie

* Als cliënt- en servicegerichte financiële dienstverlener biedt Delta Lloyd NV onder de merken Delta Lloyd en OHRA een breed assortiment producten via het distributiekanaal dat de consument zelf kiest. Van eenvoudige spaarproducten tot complexe verzekeringsproducten en financiële planning. Delta Lloyd werkt daarbij intensief en exclusief samen met het onafhankelijke assurantie-intermediair en OHRA richt zich rechtstreeks op de consument.

*

* Delta Lloyd NV bestaat uit de volgende divisies:
* Delta Lloyd Verzekeringen; verzekeringen via tussenpersonen in Nederland

* OHRA Verzekeringen; verzekeringen direct aan de consument in Nederland

* Delta Lloyd Asset Management; vermogensbeheer
* Delta Lloyd Bankengroep; Retail en private banking in de Benelux, vermogensbeheer in België

* Delta Lloyd Vastgoed; vastgoedinvesteringen

* Delta Lloyd Deutschland, levensverzekeringen, private banking en vermogensbeheer in Duitsland

* Delta Lloyd België; levensverzekeringen in België en Luxemburg
* Ennia Caribe; verzekeringen op de Nederlandse Antillen

* Delta Lloyd NV realiseerde in 2001 - bij een omzet van 5,6 miljard euro en een totaal premie-inkomen van 4,1 miljard euro - een nettoresultaat van 297 miljoen euro.

Voor meer informatie

* David Brilleslijper, telefoon 020 594 4488

Foto's

* Afdrukken van portretfoto's van de genoemde directeuren zijn aan te vragen via het secretariaat van corporate communicatie, telefoon 020 - 594 4963

Bijlagen

* cv Rob Hillebrand

* cv Paul Medendorp
CURRICULUM VITAE

Rob (mr. R.L.M.) Hillebrand

Rob Hillebrand is in 1982, direct na zijn studie Rechten, in dienst getreden bij Delta Lloyd als juridisch adviseur van Interjura. Voordat hij in 1989 secretaris van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd werd bekleedde hij van 1984 tot 1989 enkele managementfuncties binnen het schadebedrijf. Van 1992 tot 1994 verhuisde hij naar Londen en was werkzaam binnen de afdelingen Human Resources en Corporate Planning van Delta Lloyds aandeelhouder Commercial Union. Na een nieuwe managementfunctie bij Delta Lloyd Schade was hij van 1996 tot 1999 directeur van Delta Lloyd dochters Nationaal Spaarfonds en Noord Braband verzekeringen. In 2000 volgde zijn benoeming als directievoorzitter van het kort daarvoor met Delta Lloyd gefuseerde OHRA.

Opleiding

* Studie Rechten, Rijksuniversiteit Leiden (1981)
CURRICULUM VITAE

Paul (P.K.) Medendorp

Voor zijn aantreden in 1994 bij Delta Lloyd Levensverzekeringen doorliep Paul Medendorp een internationale carrière die in 1979 begon als assistent manager en vervolgens general manager van hotels in Engeland. In 1981 kwam Paul Mededorp als hotelmanager in dienst bij Eurest om in 1983 over te stappen naar AGO/AEGON als accountmanager schade. In 1985 werd hij directeur van EBO uitvaartverzekeraars en bij de fusie van EBO met MONUTA in 1992 van Monuta Verzekeringsgroep in Apeldoorn.
In 1994 maakte Paul Medendorp de overstap naar Delta Lloyd als lid van de directie Leven. Vanaf 1999 als directeur van het kort daarvoor door Delta Lloyd overgenomen Berlinische Lebensversicherung en vanaf 1 januari 2001 als directievoorzitter van Delta Lloyd Deutschland. In Duitsland gaf hij leiding aan de sterke groei van Delta Lloyd en het bundelen van de diverse (overgenomen) activiteiten onder de merknaam Delta Lloyd

Opleiding

* Studie Hogere Hotelschool, Den Haag (1979)

Met vriendelijke groet,

Adviesbureau Klijnsma & Bodes bv

Adviesbureau Klijnsma & Bodes bv, Amaliastraat 3-5, 2514 JC The Hague, the Netherlands, tel. +31 (70) 31 31 031.