Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-07-2002
Persberichten van maandagmiddag 8 juli 2002 Bert Visser 0592 - 38 33 83 of 06 - 51 61 16 29

Sieraden weg na inbraak

HOOGEVEEN - Tot nu toe onbekende daders hebben zondagmiddag bij een inbraak in een flatwoning aan de Duizendschoonstraat in Hoogeveen een drietal gouden sieraden gestolen. Het gaat om een horloge, een ring en een ketting. De politie heeft geen braaksporen aangetroffen en vermoedt, dat er gebruik gemaakt is van een valse sleutel.

Geldkistje leeggehaald

EMMEN - Medewerkers van de gemeente Emmen aan de Loo Ackers in Emmen ontdekten maandagmorgen dat er het afgelopen weekeinde was ingebroken in hun gebouw. Uit een ruimte dat in gebruik is bij het Instituut voor Natuureducatie is een geldkistje gestolen. Het kistje is elders in het gebouw leeg teruggevonden. Hoe men het pand is binnengekomen is niet duidelijk. Binnen zijn diverse deuren en kozijnen vernield.

Duur polo shirt

RODEN - Een 61 jarige inwoner van Oosterwolde heeft maandagmorgen tegenover de politie bekend, dat hij bij een bedrijf aan de Kanaalstraat in Roden een polo shirt had gestolen. Personeel van het bedrijf had hem daar op betrapt en hem aangehouden toen hij de kassa gepasseerd was. De man kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

Illegaal snoepen

ZWARTEMEER - Zon tien kinderen van rond de twaalf jaar hebben zich het afgelopen weekeinde tegoed gedaan aan snoep, ijs en frisdrank uit de kantine van een voetbalvereniging aan De Plaatsen in Zwartemeer. Het vermoeden bestaat dat ze in de kantine konden komen omdat er een raam niet goed was afgesloten.

Na overleg met de voetbalvereniging is gekozen voor een aanpak waarbij alle zullen deelnemers opdraaien voor de kosten. Die worden voorlopig geschat op een dikke honderd euro.