Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 8/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburger met mes gestoken bij sussen ruzie

TILBURG Een 22-jarige Tilburger raakte gistermiddag, tussen kwart over vijf en kwart voor zes, gewond aan arm en vinger. De man stuitte op een ruzie in de Stationsstraat die er was tussen vijf mannen. Toen hij deze ruzie wilde sussen werd hij door een van de vechtenden met een mes in de arm en vinger gestoken. De gealarmeerde politie slaagde er in het Bodehof in om twee verdachten aan te houden. Dat zijn twee 15-jarige jongens uit Oisterwijk. De politie stelt een nader onderzoek in.

Glaasje te veel op

TILBURG Gisteravond rond kwart voor tien hebben agenten aan de Professor van Buchemlaan een 39-jarige Tilburger aangehouden, Die bleek bij controle met te veel drank op zijn motor te rijden. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1.10. De man kreeg een rijverbod van vier uren en de politie maakt proces-verbaal op.

5 bekeuringen bij toezicht op wegraces

TILBURG Gisteravond tussen halfzeven en kwart voor elf hebben agenten toezicht gehouden op het industrieterrein Vossenberg. Dit toezicht had tot doel om illegale wegraces te voorkomen. Dat is ook gisteravond weer gelukt. Er waren zon 250 voertuigen, waaronder vele leden van de Opel Club Tilburg, naar het industriegebied gekomen. Tijdens het toezicht heeft de politie vijf bekeuringen uitgeschreven. Drie weggebruikers gingen op de bon omdat ze geen gordel droegen. Een bestuurder had geen kentekenbewijs bij zich en een automobilist ging op de bon omdat hij niet handsfree zat te bellen.

Tilburger rijdt door na een aanrijding

TILBURG Gisteravond rond tien voor twaalf hebben agenten aan de Hesperenstraat een 52-jarige Tilburger aangehouden. De man werd gezocht omdat hij een aanrijding had veroorzaakt op de hoek Hesperenstraat en de Korvelseweg. Bij deze aanrijding reed de man door. Als agenten de man in de Hesperenstraat aanhouden blijkt hij onder invloed van alcohol. Een arts heeft een bloedproef van de man afgenomen. Bij onderzoek bleek verder dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot december 2002. De Tilburger kreeg een rijverbod van 24 uren en de politie maakt proces-verbaal op. De auto van de Tilburger werd inbeslaggenomen.

Niet verzekerd, niet gekeurd en onder invloed

TILBURG Vannacht om kwart over drie hebben agenten aan de Rueckertbaan een 31-jarige Tilburger aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Rueckertbaan en als zij de gegevens van de auto van de man opvragen blijkt deze niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. Als de agenten de auto aan de kant zetten blijkt de man onder invloed van alcohol en blijkt dat hij inbrekerswerktuig in de auto heeft liggen. De man wenste op geen enkele manier medewerking te willen verlenen aan het politie onderzoek. De auto van de man werd inbeslaggenomen en de politie maakt terzake de geconstateerde feiten proces-verbaal op.