Gemeente Zoetermeer

Presentatie tweede deelplan Oosterheem

Maandag 8 juli, 19.30 20.00 uur, krijgt de raadscommissie Stadswerken het tweede deelpan Oosterheem gepresenteerd. In deelplan 2 zullen in totaal 2825 woningen gebouwd worden.

In het vierde kwartaal 2002 wordt begonnen met het bouwrijp maken. Januari 2003 start de bouw van 1300 koop- en huurwoningen; 320 sociale huurwoningen, 530 middendure koopwoningen en 450 dure koopwoningen. Met de bouw van de tweede fase van deelplan 2 wordt eind 2003 / begin 2004 begonnen. De woningen in deelplan 2 zijn ontwikkeld door de woningbouwcorporaties Vestia en Vidomes en door Fortis Vastgoed, Eurowoningen, Bouwfonds wonen en Beagle Vastgoed b.v.. De verhuur en verkoop van de woningen begint na de zomervakantie. Na publicatie in Zoetermeer Magazine gaat de verhuur en verkoop van start.

In deelplan 2 komt onder meer een autoluwe woonbuurt. Ondergronds parkeren maakt dit mogelijk. Aan de randen van deze buurt komen een aantal bijzondere woonvormen, zoals woon-werkwoningen en zogenoemde kangeroewoningen. In heel deelplan 2 is veel aandacht voor consumentgericht bouwen. Dit betekent dat kopers en huurders volop gelegenheid hebben om de woningen aan de eigen woonwensen aan te passen. Bijzonder is ook het project De Groene Kreek waarbij de toekomstige bewoners nadrukkelijk worden betrokken bij het ontwerp van de eigen woning en de te treffen milieuvoorzieningen. De woningen in dit project gaan voldoen aan zeer hoge milieunormen.

Laatste wijziging: 08-07-2002