Groningen Airport Eelde


27 juni 2002

Zomerstop voor lijndienst groningen - schiphol

Vanaf 8 juli tot en met 9 augustus 2002 houdt de lijndienst Groningen Airport Eelde - Schiphol een korte zomerstop. In deze periode rondom de noordelijke schoolvakantie, worden er niet veel zakelijke passagiers verwacht.

De lijndienst Groningen - Amsterdam werd op 3 september 2001 opgestart door Trans Travel Airlines (TTA). Aanvankelijk waren de passagiersaantallen laag; met name de aanslagen van 11 september hadden hierop veel invloed. In de eerste helft van 2002 is het aantal reizigers flink gegroeid. De verwachting is dat aan het eind van het jaar een bezetting van 50% wordt gerealiseerd.

De reizigers die gebruik maken van de lijndienst zijn voornamelijk zakenreizigers. In de zomerperiode is het aantal zakenreizigers beperkt; daarom wordt er een zomerstop ingelast. Op 12 augustus begint de lijndienst weer, 4x per werkdag van Groningen naar Amsterdam vice versa. Vanaf deze datum kunnen reizigers weer gebruik maken van de snelste verbinding tussen Groningen en Amsterdam; 30 minuten inchecktijd en 30 minuten vliegen. Bovendien bedraagt de overstaptijd op Schiphol slechts 50 minuten.