Korps: Friesland, plaats: Friesland 9-07-2002
Politieberichten 8/7 (13.00 uur) t/m 9/7 (07.00 uur)

Kootstertille: inbraak woning
In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een woning aan de Tsjerk Hiddesstrjitte. Via de achterzijde heeft men een raam geforceerd. De hele woning is doorzocht en een grote chaos. In ieder geval is een computer weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 62-jarige inwoonster van Kootstertille.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 13.26 uur werd een 52-jarige automobilist uit Leeuwarden op de Groningerstraatweg gecontroleerd. Met de laser gemeten reed de verdachte 141 km per uur. Tevens had hij alcohol gehad. Blies 645ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Rijbewijs tevens ingevorderd. Kort-Om voor snelheid en rijden onder invloed.

Sint Annaparochie: vernieling auto
In de nacht van zondag op maandag zijn 2 banden van een personenauto lek gestoken. De auto stond geparkeerd aan de Grietmansstraat. Aangifte werd gedaan door een 18-jarige inwoner van Sint Annaparochie.

Leeuwarden: opengebroken kelderboxen
Maandag omstreeks 13.30 uur meldde een 42-jarige inwoner van Leeuwarden en huismeester van een woningbouwvereniging, dat 2 kelderboxen waren opengebroken aan de Gealanden. Of er wat vermist wordt, moet nog worden onderzocht.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 14.45 uur werd een 48-jarige inwoner van Utrecht aangehouden terzake winkeldiefstal. Uit een winkel aan het Ruiterskwartier had hij een fles wijn weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoner van Leeuwarden. Afgehandeld via Kort-Om.

Drachten: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 16.19 uur werd een 20-jarige inwoonster van Drachten aangehouden terzake winkeldiefstal Uit een drogisterij aan de Zuiderbuurt had de verdachte 4 pakjes met lenzen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoonster van Drachten.

Jubbega: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 16.15 uur werd een 41-jarige inwoonster van Tijnje aangehouden terzake winkeldiefstal. Uit een supermarkt aan de Jelle van Damweg, had zij diverse goederen weggenomen, die zij in haar rugzak had gedaan. Een brood en een zakje kruiden had zij wel afgerekend. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Jubbega. Afgehandeld via Kort-Om.

Sneek: diefstal fiets en aanhouding dader
Op maandag tussen 17.00 en 17.30 uur heeft een 42-jarige inwoner van Sneek getracht een fiets te stelen. De fiets stond tegen een winkelpand aan de Schaapmarktplein. Dit is gezien door een paar getuigen. Toen de 44-jarige inwoner van Sneek bij zijn fiets kwam, was het slot verbogen. Volgens signalement getuigen is de verdachte aangehouden op de Schaapmarktplein en zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 17.42 uur werd een 29-jariuge inwoner van Leeuwarden aangehouden terzake winkeldiefstal. Uit een supermarkt aan het Hoeksterend had verdachte brood en vleeswaren weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, Afgehandeld via Kort-Om.

Hurdegaryp: lastige treinreiziger
Mandag omstreeks 18.00 uur kwam een melding binnen van een lastige treinreiziger. Een 24-jarige inwoner zonder vaste woon of verblijfplaats had geen plaatsbewijs voor de trein. Tijdens het uitschrijven van een boete werd verdachte agressief en stond met gebalde vuisten voor 2 controleurs en maakte slaande bewegingen. Verdachte aangehouden en overgegeven aan de spoorwegpolitie.

Wolvega: onder invloed
Maandag omstreeks 20.00 uur werd een 45-jarige inwoner van Rotterdam gecontroleerd op de Heerenveenseweg. Blies 605 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Tevens rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: eenzijdige aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 18.45 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op het Zevenblad. Een 61-jarige inwoner van Wirdum was op zijn scooter komen te vallen, waardoor niet bekend. Per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, Daar constateerde men een gebroken rib.

Leeuwarden: varen zonder vaarbewijs
Tijdens vaarsurveillance op de Sloterdijk op maandag tussen 14.00 en 20.00 uur zijn een 41-jarige inwoner van Leeuwarden en een 18-jarige inwoner van Goutum bekeurd voor het varen zonder vaarbewijs. Beiden kregen een boete van 115 Euro.

Wolvega: aanhouding verdachte voor diverse inbraken Op donderdag 4 juli werd in Emmeloord een 29-jarige inwoner van Kaunus (Litouwen) aangehouden voor diefstal / heling van autoradios. De auto en de autoradios van verdachte werden in beslag genomen. Een van de gestolen autoradios, waarvan aangifte werd gedaan in Wolvega lag ook in de auto van verdachte. Uiteindelijk bekende de verdachte een 6 tal auto-inbraken: 4 in Scherpenzeel en 2 in Hemelum. De aurtos werden via het slot opengebroken. Verdachte is overgedragen aan de vreemdelingendienst en zal mogelijk worden uitgezet.

Leeuwarden: inbraak kantine
Dinsdag omstreeks 03.55 uur kwam een melding binnen via een beveiligingsbedrijf dat het alarm overging in een kantine aan het Cambuurplein. Aan de Oostzijde van dit gebouw werd een ruit vernield. Vermoedelijk zijn een paar flessen drank weggenomen. Aangifte hiervan moet nog gedaan worden.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag omstreeks 00.15 uur meldde een 46-jarige inwoner van Leeuwarden, dat een raam van een woning aan de Keimpemastins open stond. Het raam was opengebroken en de gehele woning is doorzocht. Bewoners zijn op vakantie.

Stiens: inbraak vanuit auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een personenauto. Deze stond geparkeerd op de Haniastins. Ruit rechteroorportier is geforceerd Uit de auto is weggenomen een autoradio/cd-speler en een 3 tal cds. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoner van Stiens.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272