Skatebond Nederland

Persbericht
Skatebond Nederland
9e etappe Univé World on Wheels skeelercompetitie, 9 juli 2002, Ommen

Cédric Michaud wint in Ommen

Ommen - Cédric Michaud heeft dinsdagavond in Ommen de negende etappe van de Univé World on Wheels-skeelercompetitie op zijn naam geschreven. Klaas Slager uit Staphorst werd tweede, nadat hij in zijn eentje het gat naar de kopgroep van zeven had overbrugd. Vlaming Sven Depoorter maakte met de derde plek het internationale erepodium compleet.

Het was de derde zege in de Univé-competitie voor Michaud. De in Elburg wonende Fransman maakte met zes anderen tien minuten voor het eind de beslissende slag. Eerdere vluchtgroepen waren steeds teruggehaald. Ook in de kopgroep zaten Hans van de Wetering uit Zeewolde, Wim Bos uit Oosterwolde, Henry Koers uit Kamperveen, de voor eigen publiek rijdende Stefan Boezelman uit Ommen en André Klompmaker uit Oosterwolde. Zij werden in deze volgorde vierde tot en met achtste. Leider in het klassement blijft Luc Bartholomeeussen, die 11e werd. De Belg uit Brecht voelt de hete adem in de nek van Arjan Smit uit Nijeveen, die met de 9e plek twee puntjes won en nu op slechts 0,7 punt tweede staat. Nummer drie, Marcel Oosten uit Oudehorne (12e), eerbiedigt een afstand van 18 punten.

Tot de vroegtijdige uitvallers in Ommen behoorden Ids Postma en Mejia Landeate uit Venezuela, de laatste met materiaalpech. Zes dagen eerder in Staphorst had de Zuid-Amerikaan, die een Belgische vriendin heeft in het skeelerpeloton, nog een indrukwekkende eindsprint laten zien. Aanvankelijk dacht Landeate dat hij gewonnen had; in het peloton was het hem ontgaan dat drie mannen waren ontsnapt. "Dat was wel een beetje beschamend, ja," aldus de afwisselend in Wenen en België wonende Venezolaan, die een sponsor zoekt om de rest van de Europese competitie te kunnen rijden.

Elma de Vries uit Haule won de vrouwenwedstrijd. De juniorenwereldkampioene op de schaats verwees Mariska Huisman uit Andijk en Jelena Peeters uit het Belgische Wuustwezel naar de tweede en derde plaats. Huisman meldt zich na een wat mindere periode weer aan de skeelertop, maar richt de blik voornamelijk op de voorbereiding voor het schaatsseizoen, waarin ze evenals Jenita Hulzebosch-Smit voor de DSB-ploeg zal uitkomen. Het vrouwenpeloton van 28 rijdsters was al vroeg uiteengevallen in twee groepen. Twaalf rijdsters lieten de rest van het veld hun hielen zien.

Karin Verhoef, 09-07-2002

Zie voor uitslagen, klassement en meer informatie: www.skatebond.nl/persinfo


---
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl.

Neem bij vragen contact op met:

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525 659130 of 0622508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl of
Karin Verhoef, tel. 0348-415759, e-mail: karinverhoef@hetnet.nl


---