Provincie Zuid-Holland

Persbericht

08-07-2002
Eerste accommodatie Jeugdzorg in de steigers

Op dinsdag 9 juli aanstaande wordt bij de Stichting Horizon/Rijnhove in Alphen aan de Rijn op ludieke wijze het startsignaal gegeven voor de renovatie van de accomodaties op het terrein van Rijnhove. De jeugdzorg heeft eigen huizen waar jongeren logeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Veel van deze huizen verdienen een grondige opknapbeurt. Daarom heeft de provincie Zuid-Holland 10 miljoen beschikbaar gesteld voor het onderhoud van deze huizen. Dit bedrag wordt verdeeld over 70 gebouwen van de jeugdzorg.

De provincie Zuid-Holland heeft de afgelopen jaren veel extra geld beschikbaar gesteld voor verbetering van de jeugdzorg. Hierdoor zijn vernieuwde zorgprogramma's gestart en zijn glasharde afspraken gemaakt om de wachtlijsten in de jeugdzorg weg te werken. En nu gaan de gebouwen in de steigers. Als eerste de gebouwen van stichting Rijnhove in Alphen aan de Rijn. Rijnhove is een stichting voor jeugdzorg en onderwijs waar meer dan honderd kinderen verblijven en waar de combinatie van zorg en onderwijs centraal staat. Bij de feestelijke bijeenkomst van 9 juli (vanaf 16.00 uur) zullen veel van de jongeren die in Rijnhove wonen aanwezig zijn. Naast de twee bovengenoemde gedeputeerden is de burgemeester van Alphen, de heer N. Schoof aanwezig.
Naast een budget voor de renovatie heeft de provincie Zuid-Holland ruim 50.000,00 beschikbaar gesteld aan Rijnhove; een bedrag waarmee de jongeren onder begeleiding van een kunstenaar de buitenruimte rond hun huizen in kunnen richten. De gedeputeerden hopen daarmee bij de jongeren interesse voor kunst en cultuur aan te wakkeren en hen bewust maken van zorg voor hun leefomgeving. Dinsdag zullen de jongeren vertellen welk project zij gaan uitvoeren, nadat de huizen zijn opgeknapt.