Gilze, 9 juli 2002

Goede halfjaarcijfers voor mediaconcern Audax

Audax heeft in een economisch zwakke markt over het eerste halfjaar 2002 een omzetstijging geboekt van 6%, terwijl de kosten nagenoeg gelijk zijn gebleven. Een en ander resulteert over het eerste halfjaar 2002 in een omzet van ¤ 111,5 mio en een bedrijfsresultaat van ¤ 5,7 mio.

Alle onderdelen van Audax hebben bijgedragen aan het verbeterde resultaat; met name de uitgeverijen, terwijl de retail een autonome omzetgroei boekte van meer dan 9%. Inclusief de uitbreidingen in winkels kwam deze omzetgroei zelfs uit op 14%.

In de groothandels- en dienstverleningsactiviteiten werden de kosten verder beheerst door een betere efficiency en een veel lager ziekteverzuim. Mede hierdoor is, ondanks extra activiteiten en verhoogde omzet, het aantal FTE's zo goed als gelijk gebleven.

Carel Bikkers, voorzitter van de Audax Hoofddirectie, verwacht voor heel 2002 de omzetstijging en de kostenbeheersing te kunnen continueren, waardoor het verwachte bedrijfsresultaat over 2002 met ruim 40% zal verbeteren ten opzichte van vorig jaar.

(einde persbericht)