Gemeente Capelle a/d IJssel

Meer glasbakken in Capelle

Alle glas hoort in de glasbak. Dat weet eigenlijk iedereen wel. Van alle Nederlanders gooit 91% regelmatig zijn lege flessen en potten in de glasbak. Hierdoor komt op dit moment 84% van het glas terug in de kringloop en wordt omgesmolten tot nieuw, schoon en bruikbaar glas. Helaas geldt die goede gewoonte nog niet voor al het glas. In Capelle aan den IJssel belandt ieder jaar zon 350.000 kilo glas in de huisvuilcontainer. Dit glas gaat zo voor altijd verloren. En dat is zonde!

AVR Capelle heeft met de gemeente afgesproken om 90% van al het glas via de glasbak in te zamelen. Om dit te realiseren worden er op 16 locaties glasbakken bij geplaatst. Deze locaties zijn: Alkenlaan/Reigerlaan, Westerlengte/Rogaland, Purmerhoek, Ringvaartpark, Grafiek/Lino, Nabucco, Beatrijs Erf, Sibeliusweg/Vivaldistraat, Brahmsstraat/Bizetstraat, Kievitlaan, Meeuwensingel/Anzere, Paradijsselpark, Oosterlengte/Dalenbuurt, Alkenoord, Reigerlaan en Meidoornveld.

Glasbakken die in de directe omgeving van woonhuizen worden geplaatst zijn voorzien van speciaal isolatiemateriaal om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Tips:

- Gooi alleen verpakkingsglas in de glasbak. Plastic, porselein, aardewerk, kristal, vuurvaste ovenschalen, (TL)lampen en spiegels dus niet.

- Kurken, deksels en doppen het liefst verwijderen.
- Klein glas is ook glas! Dus denk ook aan potjes van babyvoeding, sambalpotjes, kruidenpotjes, parfum- en deodorantflesjes, etcetera.


- Denk s avonds laat en s ochtends vroeg aan de mensen die in de omgeving van de glasbak wonen.