Drempels weg


Drempels Weg organiseert internetdagen voor mensen met een handicap

Nog enkele plaatsen vrij

03-07-2002
Drempels Weg organiseert op dinsdag 9, donderdag 11 en maandag 15 juli de eerste internetdagen in het nieuwe campagnejaar. Deze bijeenkomsten zijn erop gericht om mensen met een handicap kennis te laten maken met internet. De nieuwe ambassadeurs Karolijne, Raymond en Susanne zullen daar met de landelijke ambassadeurs aanwezig zijn.

Het wordt de eerste keer dat de nieuwe, regionale ambassadeurs samen met de landelijke ambassadeurs een workshop gaan geven. De workshop is opgezet om mensen met een handicap kennis te laten maken met internet en de voordelen die internet biedt.

Wie en wanneer
De ambassadeurs nemen allemaal de doelgroep die zij vertegenwoordigen voor hun rekening. De groep auditief gehandicapten starten op dinsdagochtend 9 juli met de workshop van landelijk ambassadeur Pascal Ursinus. In de middag zijn de mensen met een motorische handicap aan de beurt. Zij krijgen een workshop van landelijk ambassadeur Jacko van Dijk en regionaal ambassadeur Karolijne van Veggel. Beide workshops vinden plaats in de Mytylschool in Tilburg.

Donderdag 11 juli is er een workshop voor visueel gehandicapten. Die wordt gegeven bij Sensis Onderwijs in Grave. Regionaal ambassadeur Susanne Burke zal de workshop geven.

Maandagmiddag 15 juli sluiten landelijk ambassadeur Theo van Leur en regionaal ambassadeur Raymond Hooft deze internetdagen af met de cursus voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen ze bij de Stichting Terra Nova in Tilburg.

De dag zelf
De ambassadeurs vertellen hoe internet werkt, hoe je kunt surfen, emailen en chatten, en welke websites er speciaal zijn voor mensen met een bepaalde handicap. De deelnemers krijgen ook een aantal opdrachten, om bijvoorbeeld iets te bestellen via internet. En iedereen kan natuurlijk alle vragen stellen over internet aan de ambassadeurs.

Geef je snel op!
De workshop is gratis, maar geef je snel op want er kan maar een beperkt aantal mensen meedoen. Je kunt je opgeven bij Amber Hes (van Politiek Online, een deelnemer van Drempels Weg). Haar telefoonnummer is 070-3629797 en haar emailadres is hes@politiekonline.nl.