BUDGET PHONE COMPANY

PERSBERICHT

Budget Phone Company plaatst prijsbom onder mobiele providers

Leiderdorp, 9 juli 2002 - Duizenden vakantiegangers bellen naar huis vanaf Europa met een Nederlandse telefoonkaart. De mobiele consument wordt prijsbewust.

De Consumentenbond, Volkskrant en De Haagsche Courant waren het er de afgelopen weken over eens: de mobiele beller betaalt enorm hoge tarieven voor het bellen in het buitenland. Bij Budget Phone Company hebben ze dat gemerkt. 'Sinds we samen met de Postkantoren en Kijkshop het vakantiebellen met de Budget Phone Card promoten, zien we het gebruik vanuit Europa explosief toenemen. Voor ons een teken dat de consument geen genoegen neemt met een torenhoge telefoonrekening na een dure vakantie.' aldus directeur Alexander Blom.

De Budget Phone Card is al 6 jaar op de markt maar pas sinds dit jaar geschikt voor gebruik in het buitenland. Mobiele bellers kunnen de kaart gebruiken in 9 Europese landen, waaronder Spanje, België en Duitsland. De beller kan hierdoor besparingen tot 76% op de providertarieven bereiken.

Op de kaart staat een unieke nummercode vermeld. Men belt een gratis inbelnummer in het desbetreffende land en toetst deze code in. Vervolgens belt men tegen lage tarieven naar Nederland. Het vakantiebellen is op deze manier ook nog eens van te voren betaald, men hoeft dus niet bang te zijn bij thuiskomst een extra rekening van het telefoonbedrijf op de mat te vinden.
Ook voor wie geen zin heeft om de GSM mee te nemen, biedt de Budget Phone Card grote besparingen. De kaart is tegen hetzelfde tarief te gebruiken vanaf ieder vast toestel (hotel) of telefooncel in 14 Europese landen, inclusief Nederland.
Het goedkoop bellen vanuit het buitenland is tevens mogelijk voor de vaste abonnees van Budget Phone Company.

Budget Phone Card
De Budget Phone Card wordt verkocht bij Postkantoren, de Kijkshop, GrensWisselKantoren, Belcompany, onafhankelijke kiosken en tabakswinkels door heel Nederland. De prepaid telefoonkaart is verkrijgbaar in waarden van 5, 10, 20 en 50 euro. De kaart is voorzien van een scratch-off label met een toegangscode.

Budget Phone Company
Budget Phone Company levert sinds 1996 telefonie aan Nederlandse consumenten in de vorm van carrier selectie-abonnementen en prepaid telefoonkaarten.
Budget Phone Company is binnen Nederland een van de grootste marktpartijen op het gebied van zogenaamde remote memory calling cards, telefoonkaarten die hun werking ontlenen aan een centrale database.
Budget Phone levert haar producten en diensten aan onder meer de Postkantoren, de Kijkshop, Belcompany, verschillende supermarktformules en KPN Telecom (Xantic).
Verschillende keren werd Budget Phone Company door de Consumentenbond aangeprezen als een van de voordeligste aanbieders van Nederland. Budget Phone Company is gevestigd in Leiderdorp en telt 10 medewerkers.


---

----