Ingezonden persbericht


PR070802H959

Systemen, oplossingen en diensten op basis van Itanium 2

Amstelveen, 9 juli 2002 - HP brengt wereldwijd een brede reeks systemen, geïntegreerde oplossingen en diensten op de markt op basis van de nieuwe Intel Itanium 2-processor. Het nieuwe, zeer complete portfolio bestaat uit servers, werkstations, chipsets en software en biedt een optimale prijs-prestatieverhouding. De oplossingen zijn geschikt voor HP-UX-, Microsoft Windows- en Linux-omgevingen.

Het nieuwe Itanium 2-portfolio is het resultaat van bijna zeven jaar nauwe samenwerking tussen de marktleiders HP, Intel en Microsoft. De nieuwe HP-systemen met de HP Chipset zx1 breken records op benchmarks voor complexe en data-intensieve taken. Daarnaast is de prijs-prestatieverhouding beter dan bij vergelijkbare RISC-platforms. Met de uitgebreide kennis en diensten van HP kunnen gebruikers systemen op basis van Itanium 2 naadloos en snel in bestaande omgevingen integreren. In toekomstige groei is voorzien en IT-investeringen zijn beschermd.

Het portfolio bevat de volgende systemen:

Het HP Workstation zx2000 is een 900 MHz-werkstation met een Intel Itanium 2-processor, 2D en 3D AGP grafische kaart en de beste 'floating point'-prestatie in de markt. Met een verkoopadviesprijs vanaf ¬ 4500,-- is dit werkstation even duur als een IA-32 werkstation.

Het HP Workstation zx6000 is een werkstation met één of twee processoren van 900 MHz of 1 GHz en een 2D en 3D AGP grafische kaart. Het werkstation heeft een verkoopadviesprijs vanaf ¬ 6400,--.

De HP Server rx2600 is een server met één of twee processoren van 900 MHz of 1 GHz en geschikt voor gebruik in clusters. De server heeft een verkoopadviesprijs vanaf ¬ 7300,--.

De HP Server rx5670 is een vierweg server op instapniveau, met maximaal vier processoren van 900 MHz of 1 GHz. Het is de enige server die upgrades meelevert voor het upgraden van een RISC-server naar een Intel Itanium-architectuur. De server heeft een verkoopadviesprijs vanaf ¬ 23.400,--.

Naast deze werkstations en servers bevat het nieuwe portfolio geïntegreerde beheeroplossingen voor systemen en diensten. En een reeks oplossingen die de data-integriteit garanderen en applicaties en omgevingen beschermen tegen downtime. Er zijn onder meer nieuwe diensten voor planning, migratie, implementatie, ondersteuning en opleiding.

De Johns Hopkins University voert met HP Itanium-systemen met 28 GB geheugen in tien dagen berekeningen uit die voorheen een half jaar in beslag namen. Bij het testen verwerkte de 64-bit Itanium-server data met een snelheid van 350 MB per seconde. De Johns Hopkins University overweegt nu de gehele database over te zetten naar deze nieuwe servers.

Solutions Centers
De HP en Intel Solution Centers in Grenoble, Frankrijk en Cupertino, Californië zijn uitgerust met een brede reeks Itanium 2-systemen en een compleet internetdatacenter. Daarnaast ontwikkelen HP en Intel ontwikkelplatforms op basis van Itanium 2. Deze bestaan uit HP Itanium 2-servers en softwareontwikkeltools voor ISV's die applicaties ontwikkelen voor HP-UX, Windows en Linux.

Testimonials van partners en klanten zijn te vinden op www.hp.com/go/itanium

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa ¬ 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.

Intel en Itanium zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation. HP-UX versie 10.20 en later en HP-UX versie 11.0 en later (zowel in 32- als 64-bit configuratie) op alle HP 9000 computersystemen zijn OpenGroup UNIX 95 merkproducten. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group. Microsoft en Windows zijn in de Verenigde Staten geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation.