Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 9 juli 2002

Nederlandse meisjes tot en met 14 jaar europees teamkampioen

Nederland heeft de Europa Cup voor meisjes tot en met 14 jaar gewonnen. Het Nederlandse team - bestaande uit Michaëla Krajicek, Bibiane Schoofs, Marrit Boonstra, Graciëla Velasco en Emilie van Boekel - wist in de finale Polen met 3-2 te verslaan, nadat ze tegen een 0-2 achterstand aankeken. Het Nederlandse team stond onder begeleiding van Annemiek de Jong-Blom, bondscoach Jeugd.

De finaleronde van de Europese Teamkampioenschappen werden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli in het Italiaanse San Remo gespeeld. In de kwalificatierondes die van zondag 30 juni tot en met dinsdag 2 juli in het Belgische Mons werden gespeeld, kwamen de Nederlandse meisjes ook al als sterkste uit de strijd door Frankrijk met 4-1 te verslaan. Aan de finaleronde van de Europese Teamkampioenschappen namen de beste acht Europese landen deel: Bosnië Herzegovina, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Polen, Rusland, Spanje en Tsjechië. In 1986 wist een Nederlands team voor het laatst de Europa Cup tot en met 14 jaar te winnen.

Door deze prestatie heeft het Nederlandse team zich geplaatst voor de Wereldkampioenschappen tot en met 14 jaar. Deze worden van maandag 12 tot en met zaterdag 17 augustus in Tsjechië gehouden. Het Nederlandse team zal in Tsjechië de strijd aangaan met de teams van Argentinië, Brazilië, Canada, China, Colombia, Egypte, Frankrijk, India, Indonesië, Nieuw Zeeland, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië en de Verenigde Staten.

De individuele uitslagen zijn te vinden op www.knltb.nl onder Nationale teams - Jong Oranje.


---
Afmelden voor deze mailinglijst:
http://www.knltb.nl/actueel/persberichten/

---