CONNEXXION

reorganisatie connexxion in volgende fase

Met het positieve advies van de medezeggenschapsorganen over de reorganisatie en het afgesloten onderhandelingsresultaat met de vakorganisaties over het sociaal plan is connexxion een volgende fase in haar reorganisatieproces ingegaan.

De reorganisatie betreft een drietal hoofdlijnen, te weten de samenvoeging van het hoofdkantoor van de holding in Hilversum en het divisiekantoor openbaar vervoer in Boskoop, de reductie van het aantal OV-regio's van twaalf naar zes en de versterking van de organisatie op de vestigingen. Met de maatregelen bevordert connexxion haar slagvaardigheid teneinde haar dienstverlening naar opdrachtgevers en reizigers verder te verbeteren.

Op basis van het positieve advies van de ondernemingsraden en het onderhandelingsresultaat met de vakorganisaties heeft de Raad van Bestuur een aantal besluiten genomen.

Raad van Bestuur wordt Groepsdirectie
Om het operationele karakter van de directie te onderstrepen, wordt de benaming Raad van Bestuur gewijzigd in Groepsdirectie. Deze Groepsdirectie zal bestaan uit Klaas Westdijk (president-directeur), Peter Kortenhorst, Cees Anker en Rob van Holten. De laatste is met ingang van 1 juli 2002 benoemd en zal binnen de Groepsdirectie leiding geven aan de OV-activiteiten van connexxion. Hiervoor was Rob van Holten directeur van de divisie openbaar vervoer.

Hoofdkantoor blijft voorlopig in Hilversum gehuisvest Het hoofdkantoor van connexxion blijft voorlopig gehuisvest aan Marathon in het Arena Park te Hilversum. De Boekhouding wordt aan het einde van dit jaar gehuisvest in het huidige divisiekantoor OV aan de Hoogeveenseweg in Boskoop. Voor de langere termijn streeft de Groepsdirectie ernaar het hoofdkantoor onder te brengen in de nabijheid van een van de connexxionvestigingen. De Groepsdirectie acht het van belang dat de directie en stafmedewerkers dagelijks in aanraking komen met de operationele activiteiten van de onderneming.

Oprichting Connexxion Vloot BV en Connexxion Vastgoed BV De vloot van connexxion wordt ondergebracht bij het inmiddels opgerichte Connexxion Vloot BV, dat zal gaan functioneren als interne leasemaatschappij ten behoeve van de groep. De onroerende goederen van connexxion worden ondergebracht in het inmiddels opgerichte Connexxion Vastgoed BV. Dit onderdeel zal gaan functioneren als 'huisbaas' van de vestigingen van de groep.


---
Noot voor de redactie,