Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.15 uur

Bromfietser onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.35 uur zagen agenten een bromfietsbestuurder over de Zandweg rijden. De bromfiets was niet voorzien van een geldig verzekeringsplaatje. De agenten besloten de man te controleren. Op het moment dat de 38-jarige bestuurder uit Langbroek werd aangesproken roken de agenten een sterke alcohollucht.

Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had en werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek dat hij nog een boete had open staan. De man werd ingesloten op het bureau.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft maandagmiddag op de Rondweg west een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.30 en 16.00 uur werden 1117 voertuigen gecontroleerd. Voor 191 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Snelheidscontrole

ACHTERBERG Op de Veenweg en de Zuiderlijke Maatsteeg heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd.

Van 13.00 tot 14.00 uur werden 9 bestuurder bekeurd voor te hard rijden. Op deze wegen mag maximaal 60 km/u worden gereden. Een bestuurder reed met 100 km/u lang de controlepost.