Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Autoinbrekers aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli heft de politie twee mannen aangehouden voor het openbreken van een aantal autos.

Tijdens de surveillance zagen agenten een aantal mannen voor een flat aan de Lijsterstraat staan. De agenten vertrouwden het niet en bleven de mannen in de gaten houden. Omstreeks 02.05 uur ging één van de man een schuur in en kwam naar buiten met een grote tas. De mannen renden vervolgens naar een auto en maakte aanstalten weg te rijden.

De agenten hielden de verdachte staande voor een controle. In de tas zat een grote hoeveelheid autoaudioapparatuur. De mannen 42 en 27 jaar en beiden afkomstig uit Amersfoort werden aangehouden voor auto-inbraak.

Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De 42-jarige man bleek nog een vonnis van 30 dagen open te hebben staan. Tot nu toe zijn drie aangifte van auto-inbraak binnen. De politie sluit niet uit dat de verdachte voor meerdere auto-inbraken verantwoordelijk zijn.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft maandagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Bij een winkel op de Noorderwierweg zag het winkelpersoneel dat een vrouw de winkel wilde verlaten zonder een grote hoeveelheid frisdrank af te rekenen. Het personeel greep in en hield de 44-jarige vrouw uit Amersfoort staande. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de vrouw aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier verklaarde de vrouw gewoon vergeten te zijn de frisdrank af te rekenen.

Mannen aangehouden met softdrugs

AMERSFOORT Maandagavond heeft de politie drie mannen aangehouden voor het gebruiken en vermoedelijk handelen in softdrugs. Tijdens de surveillance zagen agenten op de Stichtse Rotonde ter hoogte van de zijstraat Docter Jan Pieter Heinlaan een auto in de berm staan. De agenten besloten de auto te controleren. Eenmaal bij de auto hoorde de agente een knal uit het bos komen waarop zij in het bos gingen kijken. Omstreeks 20.45 uur trof de politie drie mannen op een bankje in het bos aan.

Op en naast de bank lagen diverse zakjes met softdrugs. In een plastic zak naast de bank trof de politie nog een grote hoeveelheid softdrugs aan. De drie mannen 22, 26 en 28 jaar oud allen afkomstig uit Amersfoort werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. In de auto op de Stichtse Rotonde trof de politie nog een hoeveelheid softdrugs aan. De politie onderzoekt of de mannen in de softdrug handelen.

Autodief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden in een gestolen auto.

Omstreeks 16.55 uur kreeg de politie een melding dat in een auto aan de Klimopstraat werd ingebroken. Ter plaatse trof de politie een 35-jarige man uit Amersfoort aan die net uit het betreffende voertuig wilde stappen. Via de meldkamer werd het kenteken van de auto opgevraagd en bleek dat de auto gestolen was in Nijkerk. De Amersfoorter werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.