Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Agent in vinger gebeten

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een agent in zijn vinger gebeten. Drie personen zijn aangehouden.

Omstreeks 02.30 uur ging de politie naar de Alendorpstraat waar personen overlast veroorzaakten op straat. De agenten troffen op straat twee mannen en een twee vrouwen aan die alcohol voor hun woning aan het drinken waren en erg luidruchtig waren. De agenten spraken het viertal hierop aan en op een gegeven moment begon de 35-jarige man zich beledigend te uiten naar de agenten en werd aangehouden. Op dat moment begon hij de agenten te schoppen en te slaan en beet vervolgens een agent in zijn vinger. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden ingesloten voor verhoor.

Een 44-jarige man uit Arnhem en een 30-jarige vrouw uit Utrecht werden aangehouden omdat ze de agenten tijdens de aanhouding hadden lastig gevallen. Voor de beet in zijn vinger moest de agent zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Auto inbreker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een autoinbreker aangehouden.

Omstreeks 00.55 uur zagen agenten een 18-jarige man uit Utrecht staan bij een auto die stond geparkeerd op de Janskerkhof. De agenten zagen dat de man de ruit insloeg van de auto en vervolgens rende hij hard weg. De achtervolging werd ingezet en de Utrechter werd vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond werd een 17-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij agenten had geschopt en geslagen.

Omstreeks 19.15 uur zagen surveillerende agenten een crossmotor rijden op de Groenenwoudsedijk. De agenten wilden de bestuurder controleren maar deze reed hard weg een terrein op waar de auto niet kon komen. De agenten reden via de Kennedylaan weg toen plotseling de crossmotor de weg op kwam en tegen de politieauto aanreed. De bestuurder kwam ten val en rende hard weg en stapte als passagier op een andere crossmotor.

Kort hierop kwam een groep van ongeveer 15 personen aan lopen. Een 17-jarige jongen uit Utrecht gaf aan dat hij zijn crossmotor wilde meenemen. De agenten gaven aan dat de motor naar het politiebureau zou worden overgebracht. De 17-jarige eigenaar was het hier kennelijk niet mee eens, zag kans op zijn motor te stappen en reed weg. Hij werd vervolgens van zijn motorfiets afgetrokken door de agenten en werd aangehouden. Deze aanhouding werd bemoeilijkt omdat de groep personen zich ermee begonnen te bemoeien. Met versterking van andere agenten kon de 17-jarige jongen worden overgebracht naar het bureau.

Dealer aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag surveilleerde agenten op het Smakkelaarsveld. Hier zagen ze dat een 50-jarige man uit Utrechter harddrugs aan het gebruiken was.

De agenten liepen naar de man toe en spraken hem aan. Toen zagen de agenten dat de man een groot aantal bolletjes drugs in zijn bezit had en werd direct aangehouden. Op het bureau bleek de man bijna 90 bolletjes met vermoedelijk cocaine en heroine in zijn bezit had. De man is ingesloten voor verhoor.

Ramkraak
UTRECHT- In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Ceylonlaan. De dieven reden met een auto de toegangsdeur kapot en gingen er met vier banden vandoor. De deur raakte beschadigd.

Vrouw slaat vrouw
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een vrouw aangehouden omdat ze een winkelbediende had geslagen.

Omstreeks 17.45 uur was de 24-jarige vrouw uit Utrecht aanwezig in een winkel gelegen aan de Vredenburgpassage. De vrouw wilde hier een jurk ruilen maar een 32-jarige medewerkerster zag dat de jurk was gedragen en weigerde de jurk te ruilen. De 24-jarige vrouw werd hierop erg kwaad en trok 24-jarige aan kleding en haar. Omstanders kwamen tussenbeide en hielden de 24-jarige vast. De politie werd gewaarschuwd en de vrouw werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
UTRECHT- Op maandagavond werd een 36-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden nadat hij een verkeersongeval had veroorzaakt en vervolgens was doorgereden. Omstreeks 23.30 uur reed de man op de Amsterdamsestraatweg een aanrijding schade tussen personenautos. Na de aanrijding reed de veroorzaker door. De politie had een signalement en trof op de Dirkje Mariastraat de man aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man bleek gedronken te hebben en blies 1.70 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.