Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Politie onderzoekt zedenzaak

DE RONDE VENEN- Een 25-jarige man uit De Ronde Venen is aangehouden op verdenking van het plegen van een seksueel misdrijf. De politie ging tot aanhouding over nadat het slachtoffer, een inwoonster van De Ronde Venen, daarvan aangifte had gedaan bij de politie.

Het misdrijf werd afgelopen weekend in de gemeente De Ronde Venen gepleegd. De politie is bezig met een uitgebreid sporenonderzoek. Ook vindt er in de omgeving waar het feit plaatsvond een buurtonderzoek plaats. Aan het slachtoffer is ondersteuning aangeboden door personeel van het Buro Slachtofferhulp. De verdachte zit voorlopig vast voor onderzoek en de verwachting is dat de man woensdag 10 juli voorgeleid wordt aan de Officier van justitie te Utrecht.

Bedreiging na aanrijding

ABCOUDE Op maandag 8 juli werd een automobilist na een aanrijding door een vrachtwagenchauffeur bedreigd.

Rond 14.40 uur reden een 52-jarige autombilist uit Beverwijk en een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ouderkerk aan de Amstel elkaar tegemoet op de Winkeldijk. Bij het elkaar passeren, raakten de voertuigen elkaar, waarbij de auto schade opliep.

Bij het invullen van het Europese schadeformulier ontstond een woordenwisseling tussen de beide betrokkenen. Vervolgens bedreigde de vrachtwagenchauffeur de automobilist met een staaf. Twee getuigen kwamen tussenbeiden, waardoor een mogelijke confrontatie kon worden voorkomen. Daarna reed de vrachtwagenchauffeur weg en belde de automobilist de politie. De automobilist deed aangifte van bedreiging. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Buschauffeur beroofd

MAARSSEN In de nacht van zondag 7 op maandag 8 juli is een buschauffeur van zijn portemonnee beroofd.

Rond 00.10 uur stopte een 32-jarige Lopikse buschauffeur van een streekvervoerbedrijf op de bushalte aan de Dr. Ariënslaan. Twee jongens kwamen de bus binnen en één van wilde een buskaartje kopen. Daarbij griste de jongen de portemonnee van de chauffeur weg en beide jongens renden weg in de richting van de Diependaalse Dijk.

Beide verdachten hadden een licht getinte huidskleur, hadden zwart haar en droegen donkere kleding. De portemonnee die werd weggenomen was een zogenaamde handelaarsportemonnee en was zwart van kleur. Daarin bevond zich enig geld en enkele boekjes strippenkaarten en zomertourkaarten.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met district Rijn & Venen, bureau Maarssen op telefoonnummer 0900-8844.

Motor te snel

LINSCHOTEN Op maandag 8 juli moest een motorrijder zijn motor laten staan na een zware snelheidsovertreding.

Rond 19.15 uur surveilleerden politiemensen met een onopvallend videovoertuig over de Provincialweweg N204. Zij zagen dat een motorrijder met hoge snelheid in de richting van Woerden reed, bij de kruising met de A12 keerde en vervolgens met hoge snelheid in de richting van Montfoort reed. Daarbij reed hij met een (al gecorrigeerde) snelheid van 144 km/u, terwijl daar maximaal 80 km/u mag worden gereden.

De 47-jarige motorrijder moest naar aanleiding van de ernstige snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelkraak
WOERDEN -In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli is gepoogd een snelkraak te plegen.

Rond 04.00 uur reed op de Meulmansweg een auto tegen de dubbele toegangsdeur van een winkel. De deur werd vernield, maar het rolluik achter de deur gaf niet mee. Daardoor slaagden de verdachte(n) er niet in de winkel binnen te komen. De verdachte(n) lieten de beschadigde auto achter. Het voertuig bleek dezelfde nacht in Woerden te zijn gestolen.