Ingezonden persbericht


Persbericht

9 juli 2002

Software AG s XML Mediator verbetert snelheid en efficiency van XML integratie

~ Eerste platform onafhankelijke, lichtgewicht Integratie Server op basis van XML ~

Software AG, Europa's grootste producent van systeemsoftware en -diensten en een pionier op het gebied van XML Technologie, is gestart met de levering van de EntireX XML Mediator; een hulpmiddel voor het realiseren van informatie-uitwisseling met behulp van XML. De EntireX XML Mediator identificeert XML berichten op basis van relevante informatie in het bericht en gebruikt die informatie voor het routeren van documenten en boodschappen naar de juiste ontvangende applicatie of afdeling. Tevens zet XML Mediator de berichten automatisch om naar een voor de ontvangende partij begrijpelijk formaat of naar een eindgebruikerformaat zoals HTML, PDF of WML.

Bedrijven blijken grote moeite te hebben met het integreren van de verschillende XML formaten met hun bestaande systemen. Sommige potentiële XML gebruikers wachten daarom langer dan noodzakelijk op officiële standaarden vanuit de industrie voordat ze overgaan op XML. Het bereiken van die standaarden blijkt echter een lastige opgave omdat overeenstemming erover tussen de verschillende concurrerende bedrijven moeilijk te bereiken is.

Industrieën als de gezondheidszorg, verzekeringen, NUTS en chemie ontwikkelen op XML gebaseerde standaarden die het uitwisselen van informatie vereenvoudigen. De EntireX XML Mediator ondersteunt diverse van deze standaarden voor informatie-uitwisseling zoals bijvoorbeeld ebXML, XBRL, HL7 en CML.

Viljoen vervolgt: "De meerderheid van de ERP vendors levert op dit moment XML interfaces voor hun producten aan. Dit maakt de noodzaak voor speciale adapters bij het integreren met bestaande middelware overbodig en bevordert de mogelijkheden voor omvangrijke XML services. De EntireX XML Mediator is speciaal ontwikkeld voor het binnen en tussen organisaties ondersteunen van deze op XML gebaseerde integratie."

De EntireX XML Mediator helpt bedrijven XML documenten sneller te integreren en daarbij de afhankelijkheid van bestaande middleware te reduceren. De EntireX XML Mediator automatiseert het verwerken en verzenden van XML documenten met behulp van regels die zijn gebaseerd op de inhoud en / of structuur van het XML document. Omdat routing regels dynamisch veranderd kunnen worden is het mogelijk geworden om voor specifieke taken nieuwe applicaties te ontwikkelen zonder de bestaande aan te passen. Dit is vooral belangrijk wanneer er wordt gewerkt met zich ontwikkelende XML formaten die regelmatig veranderen.

De intuïtieve op XML gebaseerde GUI van de XML Mediator maakt het mogelijk om simpele definities aan te maken voor de volgorde waarin de documenten verwerkt dienen te worden zodat transformaties kunnen worden toegepast en onderdelen van verschillende documenten samengevoegd kunnen worden tot een nieuw, op maat gemaakt document.

EntireX XML Mediator is beschikbaar op Windows 2000/ NT en Unix. Een operationele demoversie voor 90 dagen kan worden gedownload op www.softwareag.com/entirex/download/

Voor meer informatie over op XML gebaseerde applicatie-integratie bezoekt u de Software AG Demo Zone op: www.demozone.softwareag.com/tbidemozone

(516 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en -diensten en wereldwijd een belangrijke leverancier van cross-enterprise oplossingen voor data-integratie -en management en e-business. Software AG richt haar R&D activiteiten op producten en oplossingen die de XML (eXtensible Markup Language) standaard ondersteunen. Met haar Tamino XML server is Software AG marktleider in XML databases en servers. In 2001 behaalde het concern een omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Tridion, Stellent en Ixos. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 030 750 3000Fax: 030 750 3099
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com