Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 9/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburger steekt plaatsgenoot met mes

TILBURG Aan de Postelse Hoeflaan hebben agenten gistermorgen rond tien voor elf een 51-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij aan de Vlierlaan een 43-jarige plaatsgenoot met een mes in het oksel van het slachtoffer heeft gestoken. De verdachte was naar de woning van de Tilburger gekomen om spullen op te halen. Toen hem de toegang tot de woning werd geweigerd ging de verdachte toch de woning binnen. Als het slachtoffer de man buiten zet pakt die een mes en steekt hiermee naar de Tilburger. Die wordt in het oksel geraakt en door de GGD naar het TweeStedenziekenhuis gebracht. Daar werd de wond gehecht. Het gebruikte mes met een lemmet van 34 centimeter werd door de politie in beslaggenomen. De aangehouden verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

4 bekeuringen bij rood licht controle

OISTERWIJK Gistermorgen heeft de politie van team Oisterwijk een rood licht controle gehouden bij het Shell-station aan de Moergestelseweg. Hierbij gingen vier weggebruikers op de bon omdat zij een rood verkeerslicht negeerden.

Goirlenaar aangehouden

GOIRLE Gistermiddag rond tien over halfvier hebben agenten aan het Voldijkje een 38-jarige verwarde man aangehouden. De man, die geestelijk in de war is, was doorgedraaid en viel op straat iemand aan. Ter bescherming van zichzelf en zijn omgeving hebben agenten de man aangehouden. Aan het bureau kreeg de man geestelijke zorg.

Bekeuringen voor alcoholverbod

TILBURG - Gistermiddag hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark aan de Gasthuisring twee Tilburgse mannen (36 en 45 jaar oud) bekeurd omdat zij aan de Gasthuisring alcoholhoudende dranken nuttigden. De 36-jarige Tilburger werd door de agenten aangehouden omdat hij een vrouwelijke agenten beledigde en bedreigde.

De gemeente Tilburg heeft in verband met overlast onder andere de Gasthuisring tot een alcoholvrije zone verklaard. Het politieteam Wilhelminapark controleert met de regelmaat van de klok op dit verbod en er vallen regelmatig bekeuringen bij mensen die het alcoholverbod overtreden.

Tilburgse vrouw van tas beroofd

TILBURG Gisteravond rond kwart over zeven werd aan de Laarstraat een 42-jarige vrouw uit Tilburg van haar tas beroofd. De vrouw liep in de Laarstraat in de richting van het Korvelplein. Een onbekende man die de vrouw voorbij rende, trok de tas uit de handen van de vrouw. Daarin zaten kleding, bladmuziek en sleutels.

Zwerver in elkaar geslagen

TILBURG - Vier tot nu toe onbekende mannen, die door getuigen als skinheads werden betiteld, hebben gisteravond rond vijf over halfnegen een 51-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aan het Koninsgplein zonder enige reden in elkaar geslagen. De gealarmeerde agenten troffen de man op de grond aan en de GGD heeft hem naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. Daar constateerde men dat de man zwaar gekneusde ribben aan de aanval heeft overgehouden.

Winkeldiefstal

TIULBURG - Gisteravond om vijf over tien hebben agenten aan de Jan Heijnsstraat een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij was door beveiligingspersoneel van een supermarkt betrapt bij de diefstal van een mango, een blikje Coca Cola, vier bananen en twee pakken koeken. De waarde van de gestolen goederen bedroeg ruim 52 euro.

Caravan uitgebrand

TILBURG Gisteravond rond kwart over elf brak er aan de Hoevensekanaaldijk brand uit in een caravan. De Tilburgse brandweer bluste de zaak. De oorzaak van de brand is niet bekend. Een takelbedrijf heeft de restanten van de caravan geruimd.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Vannacht rond tien voor één hebben surveillerende agenten aan de Kempenbaan een 22-jarige Tilburger aangehouden. De man was bij een verkeersongeval betrokken en bleek gedronken te hebben. Aan het bureau gaf de ademanalyseapparatuur aan dat de man een alcoholpromillage van bijna 1,70 in het bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De Tilburger kreeg een rijverbod van acht uren en de politie maakt proces-verbaal op.