KLM

Netwerkaanpassingen bij klm uk en buzz

LONDEN, 9 juli 2002 KLM uk en buzz gaan met ingang van de winterdienst 2002/2003 netwerkaanpassingen invoeren. De vluchtuitvoering tussen Londen Stansted en Amsterdam wordt door buzz overgenomen van KLM uk. Stansted is de laatste jaren bij uitstek de low cost-luchthaven in de Londen-regio geworden.

KLM uk benut de vrijkomende capaciteit om de feederoperatie vanuit diverse bestemmingen in Groot-Brittannië naar Schiphol uit te breiden, in aansluiting op de wereldwijde routenetoperatie van KLM en partners. De wijzigingen gaan in op 27 oktober 2002.

Low cost maatschappij buzz gaat vanaf die datum 5 retourdiensten per dag uitvoeren tussen Londen Stansted en Amsterdam. Nederlandse passagiers kunnen nu ook via internet (www.buzzaway.com) of telefonisch (00.44.870.2407070) boeken op deze buzz-vluchten tussen Amsterdam en Stansted. Het laagste introductietarief bedraagt 9 euro voor een enkele reis (exclusief belastingen en heffingen). Binnenkort krijgt www.buzzaway.com ook een Nederlandstalige site. Reeds geboekte KLM-passagiers vanuit Nederland naar Londen Stansted worden omgeboekt, of krijgen desgewenst een restitutie.

KLM en KLM uk concentreren hun vluchten vanuit Londen naar Amsterdam vanaf de winterdienst 2002/2003 op de luchthavens Heathrow en City, die vooral voor de mondiale zakenreiziger van belang zijn.

Doordat buzz de vluchtuitvoering tussen Stansted en Schiphol overneemt, heeft KLM uk capaciteit beschikbaar gekregen voor verhoging van de vluchtfrequenties naar Amsterdam vanaf London City Airport, Newcastle en Manchester en verdubbeling van de capaciteit op de route tussen Teeside en Amsterdam. Vooral veel zakenreizigers maken gebruik van deze vluchten om via Schiphol door te vliegen op KLM's wereldwijde routenet.