Korps: Flevoland, plaats: District Noord 9-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanrijdingen
DRONTEN - Een 79-jarige snorfietser die maandagmiddag op de Elburgerweg richting Elburg reed, botste tegen een tegenligger, een 48-jarige bromfietser uit Dronten. De 70-jarige is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

RUTTEN - Maandagmiddag raakten een 55-jarige automobilist uit Groningen en zijn vier inzittenden (zijn 46-jarige vrouw en hun twee minderjarige zoons) op de A6 (richting Lemmer) gewond na een botsing met een vrachtwagen. De bestuurder verklaarde in slaap gevallen te zijn en de aanhanger van de vrachtwagen over het hoofd gezien te hebben. De politie Friesland verleende eerste hulp. De vier slachtoffers zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis overgebracht. Een bergingsbedrijf sleepte de auto die total loss was, weg. Het verkeer werd tijdens de bergingswerkzaamheden via de linkerrijstrook geleid.

Aanhoudingen voor belediging
LELYSTAD - De politie hield maandagmiddag twee minderjarige jongens uit Lelystad in de Schoener aan voor belediging van de politie. De twee hadden scheldwoorden tegen de surveillerende agenten geuit en zijn daarvoor aangehouden. Na verhoor op het bureau zijn beiden heengezonden. Hun ouders zijn in kennis gesteld en bureau HALT wordt in kennis gesteld.

Aanhouding voor mishandeling
LELYSTAD - Maandagavond kreeg de politie een melding van een steekpartij op de Oostzeestraat. Ter plaatse wezen getuigen de verdachte, een 33-jarige Lelystedeling aan. Deze had volgens getuigen een 36-jarige Lelystedeling in een woning geslagen, met een scherp voorwerp gestoken en mishandeld. De 36-jarige is met onder andere gezichtsletsel per GGD-ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en werd na behandeling ontslagen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau en het voorwerp, gereedschap, is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak verder.