Korps: Utrecht, plaats: 9-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Bestuurder onder invloed

ZEIST De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man over de Schaerweijdelaan rijden. De man trok de aandacht van de agenten omdat hij aan de verkeerde kant van de weg reed. Nadat de 27-jarige bestuurder uit Zeist aan de kant van de weg was gezet, roken de agenten een alcohollucht.

Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Bromfietser onder invloed

ZEIST In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed op zijn bromfiets.

Omstreeks 00.30 uur zagen agenten op de Woudenbergseweg een bromfietser rijden die om de 100 meter even aan het stunten was. De agenten besloten de man te controleren. Op het moment dat de 28-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangesproken op zijn rijgedrag roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter maar liefst
1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Waarschuwing voor man met babbeltruc

DEN DOLDER De politie in Binnensticht waarschuwt de bewoners van Den Dolder en Bilthoven voor een oplichter. Het gaat om een jongeman die vanaf eind (24) juni al bijverschillende mensen heeft aangebeld en heeft geprobeerd om met een smoes binnen te komen. Vaak gebruikte de man een smoes dat hij een pakje moest afgeven bij de buren die niet thuis zouden zijn. Nadat de man enige tijd in de woning was, vertrok hij weer. In één geval bemerkte de bewoonster daarna dat haar pinpas was weggenomen.

Het signalement van de man is: blanke man, keurige verschijning, tussen de 17 en 22 jaar oud, rond de 1,70 1,75m., rijdt op een blauwe scooter. Soms draagt de man een donker (lederen) jack.

De politie adviseert inwoners indien een vreemde aan de deur komt met de vraag naar binnen te mogen, hen niet toe te laten. Tevens verzoekt zij mensen, indien een man aan de deur komt die aan bovenstaand signalement voldoet, de politie te bellen op tel: 0900-8844.

Oproep getuigen aanrijding A27

DE BILT/ MAARTENSDIJK Op zaterdag 6 juli rond 14.10 uur vond er op de rijksweg A 27 een aanrijding plaats waarbij de auto van een 21-jarige Utrechter tegen de vangrail terecht kwam en op de tegengestelde rijrichting frontaal in botsing kwam met een auto. Bij dit ongeval was ook een rode Volvo betrokken, die op dat moment invoegde vanaf de oprit bij Maartensdijk. Deze Volvo is na de aanrijding doorgereden.

De politie van district Binnensticht is op zoek naar de bestuurder van deze auto, of getuigen die het kenteken van deze auto genoteerd hebben. De politie wil graag de exacte toedracht van het ongeval vast kunnen stellen.

Getuigen en/of de bestuurder kunnen zich melden bij de politie in Zeist, of bellen naar tel.: 0900-8844.

Snelheidscontrole op Hoofdstraat
DRIEBERGEN Op de Hoofdstraat in Driebergen is maandag van 15.30 tot 17.30 uur gecontroleerd op snelheid.

Binnen twee uur kwamen 1.676 voertuigen voorbij. Daarvan hadden 121 bestuurders het gaspedaal te diep ingetrapt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km. p/u, waar 50 km. p/u het maximale is.

Diefstal door winkelmedewerker
DE BILT Een medewerker van een winkel aan de Hessenweg in De Bilt is maandagavond betrapt bij het stelen van goederen.

De 30-jarige inwoner van Culemborg reed, zonder te betalen, met een winkelwagen vol goederen het pand uit. Hij werd toen betrapt door een andere winkelmedewerker. De man is door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij bekende de diefstal.

Agressie in het verkeer
ZEIST Op de Prins Hendriklaan in Zeist zijn maandagmiddag twee autobestuurders met elkaar op de vuist gegaan.

De onenigheid was ontstaan op de Stationslaan, waar de 39-jarige bestuurder van een bestelbus uit Zeist stilstond omdat hij maaltijden rondbracht. De andere autobestuurder, een 23-jarige plaatsgenoot, kon daarom niet doorrijden. Op de Prins Hendriklaan kwam het tweetal elkaar weer tegen. Over wat daarna gebeurde, lopen de verklaringen uiteen. Beiden zeggen door de ander met een honkbalknuppel te zijn geslagen.

Beide verdachten zijn daarop door de politie aangehouden voor mishandeling c.q. poging tot zware mishandeling. De 23-jarige Zeistenaar werd eerst nog in het ziekenhuis van Zeist behandeld aan verwondingen in zijn gezicht.