Stadsdeel Zeeburg

Opbouwwerk ´nieuwe stijl´ aanbesteed

Het opbouwwerk in stadsdeel Zeeburg wordt aanbesteed voor 2003 en de latere jaren. Op 11 juni heeft het stadsdeelbestuur besloten maximaal vijf professionele instellingen mee te laten doen in de aanbestedingsprocedure. In haar vergadering van 25 juni heeft de stadsdeelraad instemmend kennisgenomen van dit besluit.

Herinrichting opbouwwerk
De huidige uitvoerders van het opbouwwerk, een samenwerkingsverband van de stichtingen Welzijn Zeeburg en Maatschappelijke Dienstverlening en Samenlevingsopbouw (MDSO), hebben kenbaar gemaakt afzonderlijk te zullen intekenen. Het stadsdeel wil nog drie andere gegadigden benaderen. De aanbesteding van de opbouwwerkfunctie `nieuwe stijl' vloeit voort uit de plannen voor het herinrichten van het opbouwwerk.

Verschil in visie
Om te komen tot een eigentijdse opbouwwerkfunctie in Zeeburg heeft het stadsdeelbestuur vanaf dit jaar het opbouwwerk gegund aan het genoemde samenwerkingsverband. Deze constructie blijkt nu na een half jaar niet te kunnen leiden tot een voor het stadsdeelbestuur bevredigend resultaat. Het samenwerkingsverband van Welzijn Zeeburg en MDSO kan niet worden voortgezet door een verschil in visie op en aanpak van het opbouwwerk nieuwe stijl. Het als onoverbrugbaar aangemerkte verschil van visie tussen de twee genoemde contractpartijen heeft zich al in de eerste maanden gemanifesteerd.

Maximale garanties
Aangezien de huidige constructie niet naar tevredenheid functioneert, is stadsdeel Zeeburg genoodzaakt te zoeken naar een uitvoerder van het opbouwwerk vanaf 2003. Zowel MDSO en Welzijn Zeeburg als drie andere nog te selecteren gegadigden zullen worden gevraagd een offerte uit te brengen. Uitgangspunt is dat een aanbiedende organisatie moet beschikken over ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van wijkgerichte bewonersondersteuning en -activering in een multiculturele samenleving als stadsdeel Zeeburg. Zeer belangrijk is ook dat de aanbieder maximale garanties biedt voor de realisatie van de relevante onderdelen van het sociaal beleid dat de coalitiepartijen hebben vastgelegd in het Programma-akkoord Stadsdeel Zeeburg 2002-2006. Een ander punt van aandacht is dat de rechtspositie van de huidige opbouwwerkmedewerkers niet wordt aangetast.

Voortgang gewaarborgd
De portefeuillehouder welzijn Lars Nanninga heeft op 12 juni de directies van de stichtingen MDSO en Welzijn Zeeburg op de hoogte gesteld van het bestuursbesluit inzake de aanbestedingsprocedure. Daarbij hebben zij aangegeven in te stemmen met het besluit van het stadsdeelbestuur. Tevens hebben ze de wethouder toegezegd hun contractuele verplichtingen na te komen tot eind december, zodat de ondersteuning van stadsdeelbewoners gewaarborgd is.