AutoRai

9-7-2002

Porsche Carrera GT wordt gebouwd in Leipzig

Zes maanden na de bekendmaking in Detroit dat de Carrera GT definitief in productie gaat, heeft de directie van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG aangekondigd dat de auto in de nieuwe Porsche-fabriek in Leipzig gebouwd wordt.

Vanaf de introductie in de tweede helft van 2003 zullen ongeveer 1000 exemplaren van deze toekomstige high-performance sportwagen in Leipzig van de productieband rollen, dezelfde fabriek overigens waar ook dit jaar de productie van de Porsche Cayenne start.

De ontwikkeling van de Carrera GT zal tot aan de productie doorgaan in het ontwikkelingscentrum in Weissach. Met de keuze voor de fabriek in Leipzig worden er zon 70 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd naast de 300 plaatsen die al gepland waren voor de Cayenne productie. De nieuwe V10-motoren voor de Carrera GT worden in de fabriek in Stuttgart-Zuffenhausen gebouwd. De 6- en 8-cilindermotoren voor de 911, Boxster en Cayenne worden daar al geproduceerd. De Carrera GT motorenbouw zorgt voor ongeveer 25 nieuwe arbeidsplaatsen in Stuttgart-Zuffenhausen.

Met de Carrera GT hopen wij zowel onze knowhow op sportwagengebied als onze leidende positie in het sportwagensegment verder uit te bouwen, aldus Dr. Wendelin Wiedeking, voorzitter van de raad van bestuur. Onze fabriek in Leipzig, compleet met test- en trainingscircuit, garandeert optimale condities voor de productie en de noodzakelijke testritten. En in ons nieuwe klantencentrum kunnen wij de Carrera GT in een unieke ambiance aan de nieuwe eigenaren afleveren. De keuze voor de motorenbouw in Stuttgart benadrukt niet alleen dat de waardering voor de fabriek, maar ook de filosofie dat het hart van Porsche sportwagens de motor uit Zuffenhausen komt. Dit is een van de redenen waarom wij vorig jaar november hebben besloten om 50 miljoen in een nieuwe motorenproductielijn te investeren.

Op de Autosalon in Parijs in september 2000 toonde Porsche voor het eerst het studiemodel van de Porsche Carrera GT. De constructie is gebaseerd op pure autosporttechniek. Met een cilinderinhoud van 5,5 liter, een maximum koppel van 600 Nm en een vermogen van 558 pk, garandeert de Carrera GT topsnelheden van meer dan 330 km/u. De Nederlandse prijs van deze sportwagen zal vermoedelijk tussen 600.000 en 700.000 incl. BTW en BPM liggen.